ESET Technologie

ESET’s unieke technologie.

Voortdurende ontwikkeling van geavanceerde bescherming.


Exploit Blocker

Exploit Blocker is ontworpen om vaak uitgebuite toepassingen te versterken op de systemen van gebruikers, zoals PDF-readers, e-mail clients of MS office onderdelen. Het voegt een extra laag van bescherming toe door middel van een compleet andere technologie, in vergelijking met technieken gericht op de detectie van kwaadaardige bestanden zelf...

In plaats daarvan, bewaakt deze technologie het gedrag van processen en controleert op verdachte activiteiten die typerend voor exploits zijn. Wanneer het wordt geactiveerd, wordt verdacht gedrag geanalyseerd en de bedreiging direct geblokkeerd op de machine. Bepaalde verdachte activiteiten worden verder in onze cloud-systemen verwerkt, Exploit Blocker geeft de potentie om gebruikers tegen gerichte aanvallen en voordien onbekende exploits te beschermen, de zogenaamde zero-day attacks.

 

Java Exploit Blocker

Java Exploit Blocker uncovers attempts to take advantage of weaknesses in Java. It keeps a constant lookout over processes for any signs of suspicious activity or behavior. Threats are blocked and the fingerprint is sent to ESET LiveGrid® cloud system to ward off future attacks.

Gerelateerde producten - De Exploit Blocker wordt gebruikt in:

Botnet Protection

Botnet Protection biedt een extra, netwerk-gebaseerde laag van bescherming om mogelijke bedreigingen te onthullen.

Botnet Protection bekijkt uitgaande netwerkcommunicatie en zoekt naar bekende kwaadaardige patronen en matcht de externe site tegen een lijst van kwaadaardige sites. Elke gedetecteerde kwaadaardige communicatie wordt geblokkeerd en gemeld aan de gebruiker.

Verwante producten - Botnet Protection wordt gebruikt in:

Advanced Memory Scanner

Advanced Memory Scanner koppelt goed met Exploit Blocker, zo is het ook ontworpen om de bescherming tegen moderne malware te versterken. In een poging om detectie te vermijden, maken malware schrijvers extensief gebruik van bestandsverduistering en/of encryptie. Dit veroorzaakt problemen met uitpakken en kan een uitdaging zijn te omzeilen voor de gewone anti-malware technieken, zoals emulatie of heuristiek. Om dit probleem te tackelen, bewaakt de Advanced Memory Scanner het gedrag van een kwaadaardig proces en scant zodra het zichzelf toont in het geheugen. Dit zorgt voor effectieve infectiepreventie zelfs van zwaar obscure malware.

Related products - Advanced Memory Scanner Technology is used in:

Vulnerability Shield

Vulnerability shield is een uitbreiding van de firewall en verbetert de opsporing van veelvoorkomende beveiligingslekken en blootstellingen (CVE’s) op het netwerkniveau.

Door de implementatie van detecties voor CVE's van veelgebruikte protocollen zoals SMB, RPC en RDP, voeg dit een belangrijke laag van bescherming toe tegen het verspreiden van malware.

Gerelateerde producten: Vulnerability Shield wordt gebruikt in:

ESET LiveGrid®

Gebouwd op het ThreatSense.NET® early warning systeem, ESET LiveGrid® verzamelt gegevens van ESET gebruikers die bestanden hebben ingediend naar het ESET Virus Lab. ESET Virus Lab specialisten gebruiken deze informatie vervolgens om een nauwkeurig momentopname van de aard en omvang te bouwen, vervolgens geeft ESET relevante updates vrij aan onze virus signature database, om u te beschermen tegen de laatste bedreigingen.

Bovendien implementeert het een reputatie systeem dat helpt om de efficiëntie van onze anti-malware-oplossingen te verbeteren. Wanneer een uitvoerbaar bestand of archief op het systeem van de gebruiker wordt gecontroleerd, wordt de hash-tag eerst vergeleken met een white -en blacklists database.

Als iets gevonden op een whitelist, wordt het bestand gemarkeerd als schoon en wordt uitgesloten van toekomstige scans. Als het op de blacklist staat, worden er passende maatregelen genomen - op basis van de aard van de bedreiging. Alleen als er geen match is gevonden, wordt het bestand grondig gescand. Op basis van de resultaten van deze scan, wordt het bestand een kandidaat om de bijbehorende lijst uit te breiden. Deze aanpak heeft een aanzienlijk positief effect op scanprestaties.

Dit reputatiesysteem maakt het mogelijk om malware te detecteren wanneer de laatste updates nog op uw computer staan. De update taak loopt meerdere keren per dag.

Gerelateerde producten: ESET LiveGrid® Technologie wordt gebruikt in alle ESET antivirus producten:

logo: We Live Security
Het laatste security nieuws, research en meer.
Ga naar We Live Security

Anti-Phishing

Onze anti-phishing technologie beschermt u tegen pogingen om wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen via neppe websites die zich legitiem voor doen. Wanneer de computer van de gebruiker toegang naar een URL probeert te krijgen, vergelijken ESET databases van bekende phishing-sites. Als er een overeenkomst wordt gevonden , wordt verbinding met de URL afgebroken en een waarschuwingsbericht weergegeven. Op dit punt heeft de gebruiker ook de keuze om op eigen risico door te gaan naar de URL.

De anti-phishing database wordt regelmatig door ESET bijgewerkt (computers van gebruikers ontvangen iedere 20 minuten data over nieuwe anti-phishing bedreigingen).

Naast deze aanpak, implementeert ESET's anti-phishing specifieke proactieve algoritmen. Deze algoritmen bekijken de visuele vormgeving van websites in een poging om deze te vergelijken met de legitieme websites. Deze benadering wordt gebruikt om neppe websites van banken te elimineren.

Gerelateerde producten: - Anti-Phishing technologie wordt gebruikt in:

Malware sample processing

Het ESET Security Research Lab ontvangt dagelijks vele malware samples van verschillende bronnen. Malware inzendingen van gebruikers, klanten of distributeurs (naar samples@eset.com) zijn een belangrijke bron van nieuwe malware.

Andere bronnen omvatten bijvoorbeeld sample uitwisselingen of actieve honey pots. Nadat ze zijn voorbewerkt door geautomatiseerde algoritmen, worden de ontvangen samples beoordeeld door een team van ingenieurs en malware analisten. Hun taak is om te beslissen of de ingediende samples of URL's kwaadaardig zijn. Als dit inderdaad zo is, wordt er een geschikte algoritme gecreeërd.

Er zijn verschillende soorten detectietechnieken, de ingenieur moet de meest effectieve manier, afhankelijk van de kenmerken van de malware kiezen. Nieuw aangemaakte updates worden dan samen verpakt en vrijgegeven aan onze gebruikers in de vorm van een virus database update. Deze updates worden meerdere malen per dag uitgerold.

Gerelateerde producten: ESET LiveGrid® Technologie wordt gebruikt in alle ESET producten:

Signature types

De ESET scanning engine maakt gebruik van verschillende soorten detectie voor het opsporen van kwaadaardige objecten (bestanden, processen, URL's, enz.).

De signature types variëren van zeer specifieke hashes tot DNA-based Smart Signatures, , die nogal complexe definities van kwaadaardig gedrag en malware kenmerken zijn. Deze signatures rekenen ook op heuristics en emulatie om de gescande samples te evalueren.

De sterkte van ESET's proactieve detectie ligt in de Smart DNA signatures. Dit betekent dat de detectie effectief maar ook efficiënt is - een goed gemaakte signature kan duizenden gerelateerde malware varianten detecteren en stelt onze antivirus software in staat om niet alleen malware die we al kennen, of reeds eerder hebben gezien maar ook nieuwe, voorheen onbekende varianten op te sporen.

Gerelateerde producten: ESET LiveGrid® Technologie wordt gebruikt in alle ESET producten:

Cleaning

Als de computer geïnfecteerd is met malware, zal het gewoonlijk voldoende zijn om het gedetecteerde bestand te reinigen of verwijderen. Maar in bepaalde gevallen - bijvoorbeeld wanneer de malware bestanden van het besturingssysteem heeft gewijzigd of wanneer parasitic virus de bestanden van de gebruiker zijn besmet – wordt de situatie ingewikkelder. Het geïnfecteerde bestand gewoon verwijderen kan leiden tot verlies van gegevens of kan er zelfs voor zorgen dat de computer niet meer opstart.

Daarom is er een andere benadering voor het opschonen van de geïnfecteerde bestanden.In de meeste van deze gevallen wordt de reiniging direct uitgevoerd door de geïnstalleerde antivirus. Evenwel bij uitzondering als de stappen te complex of gevaarlijk (stabiliteit van het systeem) zijn, kunnen we ervoor kiezen om losse tools te gebruiken. Al onze tools zijn gratis beschikbaar, ook voor niet-klanten.

Gerelateerde producten: ESET LiveGrid® Technologie wordt gebruikt in alle ESET producten:

Advanced Heuristics

Geavanceerde heuristiek is één van de technologieën gebruikt voor proactieve detectie. Het biedt de mogelijkheid om onbekende malware te detecteren op basis van de functionaliteit door middel van emulatie. De laatste versie introduceert een compleet nieuwe manier van code-emulatie op basis van binaire vertaling.

Deze nieuwe binaire vertaler helpt om anti-emulatie trucs (gebruikt door malware schrijvers) te omzeilen. Naast deze verbeteringen is ook het DNA-gebaseerd scannen aanzienlijk uitgebreid. . Dit zorgt voor een betere vorming van generieke detecties en het aanpakken van de huidige malware.

Gerelateerde producten: ESET LiveGrid® Technologie wordt gebruikt in alle ESET producten:

We Live Security

Get in the know about the latest in IT security – news, analyses and views, and how-tos from our experts.

Go to welivesecurity.com

ESET Security Forum

Join in the discussion with professionals from ESET community – on a broad range of topics.

Visit ESET Security Forum

ESET Community

Join us on Facebook and stay in the loop with everything ESET – including unique fan content!

Visit us on Facebook