Meerlaagse beveiliging

Onze onderzoeksteams over de hele wereld staan centraal in het ontwikkelen van ESETs unieke bescherming.

Verschillende ESET kerntechnologieën zorgen voor het detecteren en blokkeren van dreigingen op verschillende momenten op een beschermd apparaat:

Antivirus en Antispyware
Biedt proactieve bescherming tegen alle soorten online en offline bedreigingen en voorkomt dat malware zich verspreidt naar andere gebruikers.

Geavanceerde machine learning
Naast ESETs Machine Learning in de cloud, draait deze proactieve laag lokaal. Het is speciaal ontworpen om geavanceerde, nooit eerder geziene dreigingen te detecteren, en nauwelijks je apparaat vertraagt.

Scannen in onbelaste stand
Helpt systeemprestaties door diepgaande scans uit te voeren wanneer jouw computer niet in gebruik is. Helpt bij het detecteren van potentiële inactieve bedreigingen voordat ze schade kunnen veroorzaken.

Scans op basis van cloud-reputatiesysteem
Versnelt scans door veilige bestanden op de witte lijst te plaatsen op basis van de ESET LiveGrid®-de cloud database die de reputatie van bestanden bevat. Helpt om proactief onbekende malware te stoppen gebaseerd op zijn gedrag, door het te vergelijken met dit reputatiesysteem.

Bescherming tegen scriptaanvallen
Detecteert aanvallen door kwaadaardige scripts die Windows PowerShell proberen te misbruiken. Detecteert ook kwaadaardige JavaScripts die kunnen aanvallen via jouw browser. Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Microsoft Edge browsers worden allemaal ondersteund.

Scanner voor systeemregister
Zoekt naar verwijzingen van geïnfecteerde bestanden of malware die zijn ingesloten als gegevens in het Windows System Registry, een hiërarchische database waarin instellingen worden opgeslagen voor het Microsoft Windows besturingssysteem en voor toepassingen die ervoor kiezen dit register te gebruiken.

UEFI-Scanner
Beschermt tegen bedreigingen die jouw computer op een dieper niveau (systemen met de UEFI-systeeminterface) aanvallen, zelfs voordat Windows wordt gestart.

Scannen tijdens downloaden van bestanden
Verkort de scantijd door specifieke bestandstypen - zoals archieven - te scannen tijdens het downloadproces.

Ransomware Shield VERBETERD
Blokkeert malware die probeert je van jouw persoonlijke gegevens uit te sluiten om losgeld te eisen. Maakt gebruik van geavanceerde, op gedrag gebaseerde detectietechnieken om bescherming te bieden tegen malware die apparaten probeert te beschadigen door zoveel mogelijk bestanden te versleutelen als het kan vinden op lokale- en netwerkschijven.

Host-Based Intrusion Prevention System (HIPS)VERBETERD
Hiermee kun je het gedrag van het systeem in meer detail aanpassen, met de nadruk op gedragsdetectie. Geeft je de mogelijkheid om regels op te stellen voor systeemregister, actieve processen en programma's, zodat je jouw beveiligingsbeleid kunt verfijnen. Maakt gebruik van de nieuwste traceringsmogelijkheden om delen van het geheugen te scannen die kunnen worden gewijzigd door geavanceerde malware-injectietechnieken.

WMI-Scanner
Zoekt naar verwijzingen van geïnfecteerde bestanden of malware die zijn ingesloten als gegevens in Windows Management Instrumentation, een set hulpprogramma's voor het beheer van apparaten en toepassingen in een Windows-omgeving.

Advanced Memory Scanner
Maakt verbeterde detectie van hardnekkige malware mogelijk, die gebruikmaakt van meerdere coderingslagen om zijn activiteiten te verbergen.

LiveGuard Premium NIEUW
LiveGuard is een nieuwe beschermingslaag, ontworpen om nooit eerder geziene soorten dreigingen te ontdekken en tegen te houden. LiveGuard analyseert allerlei soorten bestanden, waaronder documenten, scripts, installers en uitvoerbare bestanden. Verdachte bestanden worden geanalyseerd in een aparte omgeving, zodat ze hun kwaadaardige eigenschappen niet kunnen loslaten op jouw apparaat.