Virtualization Security-oplossingen voor bedrijven

Please note this product has reached Limited Support level approaching its End of Life. Lees meer

Bescherm uw virtuele machines met ESET-technologie

Of u nu VMware gebruikt of een andere virtuele oplossing, u kunt op ESET vertrouwen voor de bescherming van uw virtuele machines.

Agentless

ESET Virtualization Security voor VMware NSX en vShield stroomlijnt de agentless bescherming van al uw virtuele machines en biedt uitstekende bescherming zonder belasting van uw VM's.

 • Eenvoudig te installeren

ESET Virtualization Security Appliances kunnen worden ingezet op meerdere hosts tegelijk.

 • Eenvoudig te beheren

U kunt uw ESET-beveiliging beheren met ESET Remote Administrator 6, die eveneens als virtuele appliance beschikbaar is.

 • Eenvoudige migratie

Draag gratis uw actieve licenties over wanneer u van fysieke naar virtuele machines migreert.

De oplossing biedt bovendien geïntegreerde ondersteuning voor VMware vMotion en vCenter en is compatibel met ESET Remote Administrator 6, de webconsole van ESET. Dit stelt u in staat eenvoudig de status van uw virtuele machines te bekijken, zodat u snel taken kunt uitvoeren en volledige controle heeft over uw endpointbeveiliging.

ESET Virtualization Security voor VMware

Agentgebaseerd

Met ESET Shared Local Cache en de bescherming van een agentgebaseerd beveiligingsproduct van ESET, beschikt u over dezelfde tools en beveiligingsfuncties die u in een fysieke omgeving zou hebben. Bovendien profiteert u van een aanzienlijk hogere scansnelheid.

 • Buitengewone prestaties

Virtuele machines delen meestal dezelfde basisimage, wat leidt tot 70-80% duplicatie van bestanden op de machines. ESET Shared Local Cache slaat metagegevens op van schone bestanden die al eerder zijn gescand op machines met dezelfde hypervisor. Dit betekent dat bestanden die al op een virtuele machine zijn gescand, niet steeds opnieuw worden gescand op andere virtuele machines in dezelfde virtuele omgeving. De scansnelheid neemt hierdoor aanzienlijk toe.

 • Meerlaagse bescherming

ESET Shared Local Cache in combinatie met een agentgebaseerde oplossing van ESET biedt uw bedrijf uitgebreide IT-beveiliging via meerdere beschermingslagen, waaronder onze bewezen ESET NOD32®-detectietechnologie en volledig aanpasbare scaninstellingen.

ESET Shared Local Cache

ESET Remote Administrator

Zowel fysieke als virtuele machines worden vanaf een centraal punt beheerd via ESET Remote Administrator een oplossing die rolgebaseerd beheer mogelijk maakt en u via een webconsole met dashboard de gelegenheid biedt details te bekijken en zo nodig actie te ondernemen. ESET Remote Administrator kan worden geïnstalleerd op Windows- en Linux-servers en is ook beschikbaar als virtuele appliance.

De virtuele appliance ESET Remote Administrator maakt de implementatie van ESET Remote Administrator eenvoudiger en werkt sneller dan het alles-in-een-installatieprogramma of de installatiepakketten van de componenten.

Naast systeemeigen hyporvisors/bare-metalhypervisors (VMware vSphere/ESXi, Microsoft Hyper-V) ondersteunt de appliance ook gehoste hypervisors die doorgaans op besturingssystemen van desktopcomputers worden geïnstalleerd (VMware Workstation, VMware Player, Oracle VirtualBox).

De virtuele appliance wordt geleverd als OVA-bestand (Open Virtualization Appliance) en omvat meerdere typen ESET Remote Administrator-appliances: een servercomponent inclusief rogue detection sensor, een proxycomponent en een MDM-component.

ESET Remote Administrator

Lees meer

Virtuele Servers

Serverbeveiligingsoplossingen van ESET zijn ontwikkeld voor virtuele omgevingen en bieden tal van functies voor een probleemloze werking en goede prestaties.

 • Processen uitsluiten

De beheerder kan processen definiëren die mogen worden genegeerd door de realtimebeveiligingsmodule. Alle bestandsbewerkingen die kunnen worden toegeschreven aan deze goedgekeurde processen, worden als veilig beschouwd. Dit is handig voor processen die vaak belast worden door realtimebeveiliging, zoals back-ups of live migratie van virtuele machines. Een uitgesloten proces heeft zelfs toegang tot onveilige bestanden of objecten zonder een waarschuwing te activeren.

 • Snapshot-onafhankelijk

ESET-updates en -programmamodules kunnen buiten de standaardlocatie worden opgeslagen, zodat deze niet worden gewijzigd wanneer u terugkeert naar een eerdere snapshot van de virtuele machine. Hierdoor hoeft de geïnstalleerde ESET-oplossing updates en modules niet opnieuw te downloaden wanneer een virtuele machine wordt teruggezet naar een snapshot uit het verleden. De herstelde machine kan de meest recente updates direct benutten zonder lange downloads, zodat herstel van snapshots sneller kan worden uitgevoerd.

 • Hyper-V-opslag scannen

Microsoft Windows®-servers met de Hyper-V-rol worden gescand op malware, zonder dat er een andere instantie van een antivirusproduct nodig is. Er wordt tijd bespaard doordat de inhoud van de harde schijf wordt gescand zonder downtime van het systeem. Op basis van de scanresultaten worden bovendien afzonderlijke rapporten gemaakt. Virtuele machines kunnen zelfs worden gescand wanneer ze zijn uitgeschakeld, wat leidt tot betere prestaties, een lager geheugengebruik en een lager CPU-gebruik.

 • Native clusterondersteuning

U kunt de oplossing zo configureren dat instellingen automatisch worden gerepliceerd bij installatie in een clusteromgeving. U kunt de instellingen dan als één geheel beheren, zodat het niet meer nodig is wijzigingen in de configuratie handmatig door te voeren in andere nodes van het cluster.

Licensering

U kunt kiezen uit drie flexibele licentieoplossingen waarmee u uw ESET Virtualization Security-oplossingen optimaal kunt benutten.

ESET Virtualization Security voor VMware licensering

Er zijn drie verschillende licentietypen: per virtuele machine (A), per host (B) of per processor (C). Zo kunt u kiezen voor de licentie die het beste past bij uw behoeften, netwerkinfrastructuur en de manier waarop u uw virtuele omgeving gebruikt.

A) Per virtuele machine (VM)

 • Elke VM telt als een fysiek endpoint en telt als één instantie van de licentie
 • Ideale oplossing als u minder dan 50 VM's gebruikt op de host
 • De beste oplossing voor bedrijven die migreren van fysieke naar virtuele omgevingen; migreer de ESET-licentie van fysieke naar virtuele endpoints

B) Per host

 • Vast bedrag: één host = één prijs
 • Onbeperkt aantal VM's op de betreffende host
 • Vooral geschikt als u meer dan 50 VM's gebruikt op de host

C) Per processor

 • Vast bedrag: één fysieke processor = één prijs
 • De prijs voor twee processors komt ongeveer overeen met de prijs voor één host
 • De beste optie als u meer dan 25 VM's per processor gebruikt

Licenties voor ESET Shared Local Cache

U ontvangt ESET Shared Local Cache gratis bij licenties van ESET-securityproducten.