En enda plats för att ladda ned, installera och hantera prenumerationer.
Nedladdning steg-för-steg

Hantera prenumerationer och installera ESET-lösningar via den molnbaserade kontrollpanelen.

En enda plats för att ladda ned, installera och hantera prenumerationer.
Nedladdning steg-för-steg

Hantera prenumerationer och installera ESET-lösningar via den molnbaserade kontrollpanelen.

Hämta min aktiveringsnyckel

Ladda ned eller ominstallera

Överför till en ny enhet

A

Hantera automatisk förnyelse

Behöver du hjälp med något annat? Se nedan vanliga frågor och svar för hem- eller företagsanvändare eller kontakta supporten.

Vår produktlinje för konsumentsäkerhet har utökats.

ESET Internet Security, ESET Cyber Security, ESET Cyber Security Pro och ESET Smart Security Premium ingår nu i våra allt-i-ett-skyddsplaner, som också innehåller nya integritets- och identitetsförbättringar. Om du för närvarande har en prenumeration på någon av dessa produkter klickar du på respektive produktnamn för att ta reda på mer om dina nedladdnings-, förnyelse- och uppgraderingsalternativ.

Vanliga frågor om konsumentprodukter

Hur kan jag förnya, lägga till fler enheter eller ändra min nuvarande prenumeration?

Du kan förnya, utöka eller uppgradera din prenumeration när som helst.

1. Börja med att logga in på eStore-kontot med din aktiveringsnyckel eller licensnyckel.
  2. För att förnya din prenumeration, välj alternativet ”Förnya” och justera perioden eller antalet enheter du vill skydda.
  3. Om du vill lägga till ytterligare enheter som behåller det ursprungliga utgångsdatumet väljer du ”Utöka” och justerar antalet enheter du vill skydda. Vi matchar utgångsdatumet och beräknar priset för dina extra enheter.
  4. Kontrollera din inkorg för ett bekräftelsemejl och ytterligare installationsinstruktioner.

Observera att om du för närvarande använder ESET Internet Security, ESET Cyber Security, ESET Cyber Security Pro eller ESET Smart Security Premium kommer du att bli ombedd att konvertera din licens till respektive ESET HOME Security allt-i-ett-skyddsplan under var och en av dessa transaktioner.

Om dessa alternativ inte finns i ditt konto är det troligt att din licens redan har gått ut. Om så är fallet rekommenderar vi att du köper en ny allt-i-ett skyddsplan.

Hur hämtar jag min prenumerationsinformation?

Om du har tappat bort eller glömt dina prenumerationsuppgifter (användarnamn, lösenord eller aktiveringsnyckel) kan du få den skickad till din e-postadress. Klicka bara här och infoga den e-postadress som du ursprungligen använde för att registrera dig eller för att aktivera din ESET-prenumeration.

Hur laddar jag ned och installerar ESET efter köpet?

Du kan installera ESET genom att följa dessa enkla steg:

1. Avinstallera tidigare installerade antivirusprogram på ditt system.
    2. Klicka på knappen ”KOM IGÅNG” på den här sidan och skapa eller logga in på ESET HOME.
    3. Installera ESET på dina enheter genom att klicka på knappen ”Skydda enhet”. Om du först behöver lägga till din prenumeration, använd knappen ”Lägg till prenumeration”.
    4. Välj ditt operativsystem och ladda ner installationsfilen.
    5. Installera genom att följa anvisningarna på skärmen.

Mer information om installation och aktivering av produkter hittar du här.

Hur överför jag min ESET-prenumeration till en ny dator eller enhet?

1. Avinstallera ESET från din gamla enhet. Om din gamla enhet inte fungerar kopplar du bort enheten från din prenumeration via ESET HOME.
  2. Ladda ned och installera ESET-produkten på din nya dator eller mobila enhet.

Mer information om hur du överför din prenumeration finns här.

Hur aktiverar jag min produktprenumeration för konsumenter?

Om du har köpt en färdig ESET-lösning kan du aktivera den här.

Hur vet jag om min ESET-produkt har alla nya funktioner?

Alla nya funktioner är tillgängliga för kunder som använder prenumerationerna ESET HOME Security Essential, Premium eller Ultimate, alternativt ESET Internet Security eller ESET Smart Security Premium produktversion 17 eller senare. Här kan du kontrollera vilken ESET-prenumeration du använder för närvarande.

Behöver jag installera om programmet efter förnyelsen?

Nej, om du har förnyat prenumerationen behöver du inte installera en gång till på samma dator. För hemanvändare krävs ingen ytterligare åtgärd efter genomförd förnyelse.

Vissa hemanvändare kan upptäcka en kort fördröjning innan förfallodatumet uppdateras och de uppdaterade programmodulerna laddas ned. Under denna tid kommer ditt virusskydd att fortsätta fungera och datorn är säker.

Hur kan jag avbryta min automatiska förnyelse?

Automatisk förnyelse är kontinuerlig, såvida du inte efter ditt köp stänger av den via ditt konto. Om du inaktiverar automatisk förnyelse avbryts inte prenumerationen – ESET-skyddet fortsätter tills det upphör att gälla. Vi kommer att meddela dig innan prenumerationen upphör att gälla så att du kan förnya manuellt.

Du kan avbryta automatisk förnyelse när som helst.

1. Börja med att logga in på ditt konto med din licensnyckel eller ditt licens-ID.
  2. Fortsätt till sidan Prenumerationshantering, där du kan använda skjutreglaget ”Automatisk förnyelse” för att avbryta förnyelsen av din prenumeration.
  3. Bekräfta ditt val att förnya manuellt.

Auto-renew is continuous, unless you turn it off after your purchase, via your account. Turning off auto-renew will not cancel your subscription—your ESET protection will continue until it expires. We will notify you before expiration so that you may renew manually.

Jag förnyade alldeles nyss, men programmet visar fortfarande mitt gamla slutdatum – varför är det så?

Användare kan uppleva en kort fördröjning innan förfallodatumet uppdateras och programuppdateringarna laddas ned. Ditt virusskydd kommer att fortsätta fungera och datorn är säker. Om du förnyar före förfallodatumet träder det nya förfallodatumet inte i kraft förrän det ursprungliga förfallodatumet har passerat. Om det har gått mer än 24 timmar och prenumerationen fortfarande visas som inte uppdaterad aktiverar du produkten igen med aktiveringsnyckeln.

Jag har inte fått e-postmeddelandet med mitt användarnamn och lösenord/aktiveringsnyckel – vad kan jag göra?

Om du inte får ett e-postmeddelande från ESET inom 24 timmar efter att du har köpt eller aktiverat kan du se nedanstående förslag till åtgärder:

• Kontrollera din skräppost och sekundära inkorgsmappar.
  • Gmail-användare: – Titta i mappen ”Kampanjer”.
  • Gå till sidan Förlorat licensen för att få ditt ESET-utfärdade användarnamn och licensnyckel skickade på nytt.

Om du fortfarande inte får något av meddelandena kan din e-postadress ha blivit felstavad under köpprocessen. Om så är fallet ska du göra en begäran om teknisk support.

Hur uppgraderar jag min Windows-konsumentprodukt från ESET till den senaste versionen?

1. Avinstallera din nuvarande ESET-produkt.
  2. Ladda ned installationsfilen för den senaste versionen av ESET-produkten här.
  3. Dubbelklicka på filen för att öppna installationsprogrammet för ESET.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att installera och aktivera ESET-produkten.

Mer information finns här.

Kan jag fortfarande använda och förnya ESET Internet Security, ESET Cyber Security eller ESET Smart Security Premium?

Om du för närvarande har en aktiv ESET Internet Security-, ESET Cyber Security- eller ESET Smart Security Premium-prenumeration fortsätter den att ge dig det välbekanta skyddet tills licensen upphör att gälla. Ingen omedelbar åtgärd krävs från din sida. När det är dags för förnyelse får du möjlighet att ändra licensen till respektive prenumerationsnivå av ESET HOME Security. Detta säkerställer kontinuiteten i din produkt och ditt skydd. Den här övergången kommer inte att leda till att några funktioner försvinner.

Observera att om du vill aktivera skyddet med ESET HOME Security Essential, Premium eller Ultimate måste du koppla enheten till ditt ESET HOME-konto. Du kan enkelt göra detta genom att följa dessa enkla steg.

Vanliga frågor om företagsprodukter

Hur laddar jag ned installationsfilerna för min företagsprodukt?

Det rekommenderade sättet är att göra det via ESET PROTECT Cloud. Att hantera dina endpoints centralt sparar tid, är effektivare och gör att du kan känna dig trygg hela tiden. Vår kontrollpanel för säkerhetshantering ingår kostnadsfritt i din prenumeration.

Om du föredrar att ladda ned manuellt kan du ladda ned installationsfilen på den här sidan.

Kan jag uppgradera eller uppdatera min produkt till den senaste versionen?

Alla produkter som installeras via den molnbaserade kontrollpanelen uppdateras automatiskt.

Om du vill uppgradera eller uppdatera din programvara för företag till den senaste versionen kan du göra det på den här sidan. Välj din företagsprodukt och följ instruktionerna.

Hur förnyar, uppgraderar eller lägger jag till enheter i min företagsprenumeration?

Du kan förnya din prenumeration online via ditt prenumerationskonto, där du kan förnya, uppgradera eller lägga till enheter till din nuvarande företagsprenumeration.

1. Börja med att logga in på ditt konto med din licensnyckel eller ditt licens-ID.
  2. För att förnya din prenumeration, välj alternativet ”Förnya” och justera perioden eller antalet enheter du vill skydda.
  3. Om du vill lägga till ytterligare enheter som behåller det ursprungliga utgångsdatumet väljer du ”Utöka” och justerar antalet enheter du vill skydda. Vi matchar utgångsdatumet och beräknar priset för dina extra enheter.

Om dessa alternativ inte finns i ditt konto är det troligt att din prenumeration redan har gått ut. Om så är fallet rekommenderar vi att du köper en ny prenumerationsplan här.

Hur kan jag förlänga eller uppgradera min prenumeration före förnyelseperioden?

ESET erbjuder för närvarande inget förlängningsprogram för licenser. Du kan dock förnya upp till 90 dagar innan licensen upphör att gälla. Om du bestämmer dig för att förnya före förfallodatumet träder det nya förfallodatumet inte i kraft förrän det ursprungliga förfallodatumet har passerat.

Exempel: Om du förnyar den 15:e den här månaden och ditt förfallodatum inte är förrän den 1:a i nästa månad, kommer ditt nya förfallodatum inte att träda i kraft förrän den 1:a i nästa månad.

Hur konfigurerar jag min kontrollpanel och hanterar mina enheter lokalt?

En vägledning för lokal hantering finns tillgänglig steg-för-steg på den här sidan.

Hur kan jag logga in på MSP-administration (hanterad tjänstleverantör)?

Du kan logga in och njuta av friheten att skapa kundwebbplatser och beställa månatliga MSP-prenumerationer på ESET-lösningar för dina kunder. ESET MSP Administrator erbjuder:

• Fullständig självbetjäning
  • Debitering per dag, fakturering per månad
  • Omedelbart genomförande av beställning
  • Detaljerad rapportering av användning i realtid

Var kan jag hantera mina företagsenheter?

Tack vare ESET PROTECT Cloud kan du logga in på din kontrollpanel och hantera dina enheter var du än befinner dig. ESET PROTECT Cloud är din huvudsakliga kontrollpanel för att hantera säkerheten för hela organisationen. Den molnbaserade kontrollpanelen ger dig:

• Omedelbar överblick över nätverkssäkerheten
  • Automatiserad lösning av säkerhetsincidenter
  • Hantering av endpoints, servrar och mobiler
  • Fullständig diskkryptering och hantering av molnbaserade sandlådor
  • Flexibel rapportering och konfiguration med förinställda policymallar

Support och användbara länkar

Produktguider

Hitta bruksanvisningar och dokumentation som är specialanpassad för din produkttyp och version.

Felsökning

Bläddra i installationsanvisningar och hitta lösningar på tekniska problem.

Säkerhetsforum

Diskutera problem med andra användare och kvalificerade moderatorer i ESETs officiella säkerhetsforum.

Technical Support

Send an email to technical support or sales using our interactive form.