UA Crisis - ESET Response Center

Bij ESET zijn we diep geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne.

We erkennen de moeilijke situatie waarin onze klanten, partners en collega's in Oekraïne zich bevinden. Daarom bieden we op meerdere fronten een helpende hand.

Bij ESET zijn we diep geschokt door de gebeurtenissen in Oekraïne.

We erkennen de moeilijke situatie waarin onze klanten, partners en collega's in Oekraïne zich bevinden. Daarom bieden we op meerdere fronten een helpende hand.

Als toonaangevende leverancier van digitale beveiliging in de regio is het onze verantwoordelijkheid om onze gedeelde digitale vooruitgang te beschermen. Om ervoor te zorgen dat dit in Oekraïne gebeurt, hebben we verschillende bedrijfsrelevante bronnen verzameld om de veiligheid voor uw organisatie te verbeteren.

Laatste nieuws
over
cyberaanvallen

Laatste nieuws over cyberaanvallen

Hoe beschermt u
uw bedrijf
tegen cyberaanvallen?

Hoe beschermt u uw bedrijf tegen cyberaanvallen?


Hoe ESET helpt?

Hoe ESET helpt?

Antwoorden van ESET

Antwoorden van ESET

Als reactie op het schokkende besluit van de Russische regering om Oekraïne binnen te vallen, kondigt ESET, de toonaangevende leverancier van endpointbeschermingsplatforms met hoofdkantoor in de Europese Unie, vandaag aan dat het alle nieuwe verkopen aan personen, bedrijven en organisaties in Rusland en Wit-Rusland stopzet.

Lees de volledige verklaring

BRATISLAVA – 8 maart 2022 –Naar aanleiding van de schokkende beslissing van de Russische regering om Oekraïne binnen te vallen, kondigt de toonaangevende leverancier van endpoint protection oplossingen met haar hoofdkantoor in de Europese Unie, vandaag aan dat het alle nieuwe verkopen aan personen, bedrijven en organisaties in Rusland en Wit-Rusland stopzet. Vanaf 2016 was de verkoop aan overheden en gerelateerde entiteiten al verboden, toen de Russische regering dergelijke belastingregels, wetgeving en certificeringsprocessen invoerde die lokale leveranciers bevoordeelden. 

Complementing this decision, our response to the invasion is fourfold:

We bieden humanitaire steun aan de burgers van Oekraïne. De ESET Foundation heeft een eerste fonds van 500.000 euro beschikbaar gesteld om de burgers van Oekraïne te helpen door een combinatie van directe subsidies en schenkingen aan NGO's (namelijk INTEGRA Foundation en UNICEF). Als organisatie en gemeenschap organiseerde ESET donaties van werknemers en moedigde het haar werknemers aan om actief vrijwilligerswerk te doen in hun omgeving door de tijd die werknemers kunnen spenderen aan vrijwilligerswerk voor humanitaire doelen te verdubbelen. ESET steunt ook de Oekraïense personeelsleden en hun families met directe, voortdurende hulp, waaronder huisvesting, geld, en donaties in natura.

Door nauw samen te werken met de technische support specialisten van onze Oekraïense partner hebben we de ondersteuning voor klanten uitgebreid om de continuïteit voor klanten ter plaatse te waarborgen. Ook upgraden we gratis al onze Oekraïense zakelijke klanten naar ons hoogwaardigste product en verlengen we kosteloos licenties die bijna verlopen zijn voor alle zakelijke en particuliere klanten in het land.

Wij leveren security onderzoek en dreigingsinzichten aan de vele wereldwijde en Europese instanties die zich inspannen om de cyberdreigingen die uit dit conflict voortvloeien aan te pakken, op te lossen en te beperken. ESET zet zich in om de wereld te beschermen en veiliger te maken met unieke malware telemetrie en security inzichten. Wij delen onze onderzoeken op WeLiveSecurity en verhogen de ondersteuning voor incident response. ESET Research speurt naar bedreigingen in het digitale domein die rechtstreeks verband houden met het conflict. Zo werd op 23 februari de ontdekking van HermeticWiper, aangekondigd, een nieuwe data wiping malware gericht op Oekraïne, aan de vooravond van de Russische militaire invasie in Oekraïne. Tussen 27 februari en 1 maart publiceerde ESET Research waarschuwingen over liefdadigheidsfraude die misbruik maakt van de oorlog in Oekraïne, gevolgd door de ontdekking van een andere wiper en een wormcomponent die gebruikt wordt om HermeticWiper te verspreiden. ESET blijft de defensieve cyberveiligheidshouding van bedrijven en overheidsorganisaties, met inbegrip van nationale CERT-teams, binnen de Europese Unie ondersteunen.

Ter versterking van deze reactie hebben wij onze beveiligingsoplossingen geüpgraded voor bedreigde organisaties in het conflictgebied, buurlanden en in de landen die deelnemen aan de internationale reactie, voor het geval zij het doelwit worden. Wij bieden daarnaast nieuwe en bestaande klanten internationaal de mogelijkheid om onze krachtige bescherming tegen zero-day aanvallen - ESET Dynamic Threat Defense - gratis toe te voegen.

Als een Europese leverancier die al meer dan 30 jaar digitale beveiliging biedt, heeft ESET een behoefte vervuld door bij te dragen aan de diversiteit van beveiligingssoftware die beschikbaar is in Oekraïne, Rusland en over de hele wereld.  Als de grootste niet-Russische leverancier van endpoint security op de Russische markt, nemen we de beslissing om nieuwe verkopen in Rusland & Wit-Rusland stop te zetten niet licht op, maar onze prioriteit is Oekraïne en zijn bevolking verder te ondersteunen. Om onze positie en steun voor onze Europese partners in cyberdefensie en onze gedeelde digitale veiligheidsprioriteiten zo goed mogelijk weer te geven, heeft ESET daarom besloten deze stap te nemen. Verdere stappen worden overwogen en zullen te zijner tijd worden aangekondigd.

Cyber Threat Status - laatste nieuws

ESET-beveiligingsexperts van onze Malware Research en Product R&D-centra werken de klok rond om te garanderen dat onze klanten worden beschermd tegen nieuwe opkomende bedreigingen.

ESET heeft het beste inzicht in cyberdreigingen in de regio. Met deze inzichten kunnen we zowel Oekraïense als wereldwijde klanten beter beschermen.

We zetten ons in om onze expertise en kennis te delen met het grote publiek en met de relevante autoriteiten om de digitale weerbaarheid in deze moeilijke tijden te verbeteren.

Baanbrekend HermeticWiper-onderzoek

ESET-onderzoekers ontdekken een nieuwe wiper die Oekraïense organisaties aanvalt en een wormcomponent die HermeticWiper verspreidt in lokale netwerken

OEKRAÏNE CRISIS
Digital Security Resource Center

Wat kunt u vandaag doen om uw bedrijf te beveiligen?

Naarmate het militaire conflict in Oekraïne heviger wordt, neemt ook het risico op cyberaanvallen wereldwijd toe. Wat kunnen organisaties doen om hun digitale veerkracht te verbeteren? ESET-experts brengen een uitgebreide set educatief materiaal en handige tools mee.

Voor ESET zakelijke klanten

Verhoog uw veiligheid met de juiste instellingen

  • Zorg ervoor dat belangrijke functies zoals Advanced Memory Scanner, Exploit Blocker, ESET Dynamic Threat Defense en Ransomware Shield allemaal zijn ingeschakeld.
  • Configureer waar nodig HIPS- en firewallregels.
  • Zorg ervoor dat de meest recente versie van het product is geïnstalleerd en bijgewerkt.

Voeg nu krachtige cloud-sandbox toe

ESET verhoogt onmiddellijk de bescherming voor alle bestaande en nieuwe klanten die de ESET PROTECT Cloud-beheerconsole gebruiken door een proefversie van 90 dagen aan te bieden van een Advanced Threat Defense-component genaamd ESET Dynamic Threat Defense die met slechts één klik in de console kan worden ingeschakeld.

Ga naar de cloudconsole om deze te activeren

Antwoorden van ESET

Alle zakelijke klanten van ESET in Oekraïne hebben een gratis upgrade ontvangen naar onze hoogste bescherming

We verlengen nu automatisch verlopen licenties voor Oekraïense consumenten en bedrijven zonder extra kosten.

Voorlopig houden we onze technische ondersteuning in Oekraïne operationeel voor het geval zich nieuwe dreigingen voordoen.

Onderzoekers van ESET waren de eersten die een nieuw type wiper-malware ontdekten in Oekraïne. We blijven de situatie actief volgen.

We stoppen alle nieuwe verkopen van onze producten in Rusland en Wit-Rusland.

Als onderdeel van onze inspanningen om getroffen regio's te ondersteunen, heeft de ESET Foundation € 500.000 gedoneerd aan de INTEGRA Foundation en UNICEF Oekraïne.