Supersterke wachtwoorden met geen enkele moeite

De ESET-technologie beschermt meer dan een miljard internetgebruikers. We kunnen uw digitale veiligheid verder verbeteren met onze gratis random wachtwoord generator.

 

Super strong passwords with zero effort

ESET technology protects more than one billion internet users. We can further improve your digital security with our free random password generator.

Wat gaan we doen met je wachtwoord? Absoluut niets.
We zullen het niet opslaan of naar iemand anders sturen. Het is van jou.

Deel nooit je wachtwoord. Deel deze pagina echter wel en help je vrienden om veilig online te blijven.

Deel nooit je wachtwoord. Deel deze pagina echter wel en help je vrienden om veilig online te blijven.

Veilig opslaan en vooraf invullen van wachtwoorden

Het genereren van een veilig wachtwoord is een kleine stap naar online veiligheid. Sla uw wachtwoorden op met Password Manager, onderdeel van ESET Smart Security Premium.

Veelgestelde vragen

Is ESET Password Generator veilig?

Ja, absoluut! ESET Password Generator is puur client-side JavaScript, dus het draait alleen in uw browser. Bovendien stuurt de generator de wachtwoorden die hij aanmaakt nergens anders heen dan naar het klembord van uw toestel, en dat doet hij alleen als u ervoor kiest om een specifiek, gegenereerd wachtwoord te kopiëren.

Deze tool valt ook onder de Digital Identity Standards waarmee u een mogelijk nieuw wachtwoord met de gewenste lengte en complexiteit kunt genereren door de gebruikte ASCII-tekensets te kiezen, in elke combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens en symbolen. De ESET-wachtwoordgenerator kan dus een grote verscheidenheid aan zogenaamde "non-dictionary" wachtwoorden produceren, die moeilijk te raden zijn en veel tijd in beslag nemen om te ontcijferen.

Waarom zou ik een wachtwoord generator gebruiken?

Een typische internetgebruiker heeft tientallen online accounts. Elk van deze accounts moet worden beschermd door een sterk, uniek en geheim wachtwoord. Het is echter een uitdaging om dit te bedenken! Het gebruik van een wachtwoordgenerator kan die last helpen verminderen en biedt, samen met een betrouwbare wachtwoordmanager, een oplossing die accounts met sterke en veilige wachtwoorden zal helpen beschermen.

Hoe maak je een sterk wachtwoord aan?

Een sterk wachtwoord is:

  • Uniek voor elk account.
  • Alleen bekend bij de rekeninghouder.
  • Minstens acht tekens lang.
  • Moeilijk te raden, vermijden van gemakkelijk te raden opties, woorden uit het woordenboek en persoonlijke informatie zoals namen van uw familieleden, namen van huisdieren en verjaardagen.

Waarom zou ik geen zwakke wachtwoorden gebruiken? Wat zijn de slechtste keuzes?

ESET raadt aan om wachtwoorden te vermijden die gemakkelijk te raden zijn, triviale toetsenbordpatronen, of die in het woordenboek staan, aangezien deze tot de eerste opties behoren die getest zijn door de cybercriminelen die toegang proberen te krijgen tot online accounts. Echter, zoals gedocumenteerd door honderden miljoenen wachtwoorden die elk jaar uitlekken, geven nog steeds te veel van ons de voorkeur aan comfort boven veiligheid en kiezen voor inherent onveilige wachtwoorden. Enkele van de ergste - maar nog steeds zeer populaire - keuzes zijn:

  • Variaties van het woord "wachtwoord".
  • Variaties van eenvoudige numerieke reeks "12345678".
  • Gemakkelijk te typen opties zoals "qwerty", "qwertz" of andere triviale toetsenbordpatronen.

En als u het aanmeldingsbeleid van uw organisatie beheert, zorg er dan voor dat de eisen het gebruik van zulke zwakke wachtwoorden uitsluiten!