ESET brengt een kwetsbaarheidchecker voor EternalBlue en een decoder voor een variant van de Crysis ransomware

Next story

De eerste tool, EternalBlue Vulnerability Checker, gaat na of Windows wel degelijk een patch heeft tegen EthernalBlue, dat schuil gaat achter de recente WannaCry epidemie (WannaCry ransomware epidemic) en nog steeds wordt gebruikt om  software dat de verspreiding van cryptogeld en andere malware aanmoedigt.

Het netwerk van ESET detecteerde het gebruik van EthernalBlue (CVE-2017-0144) op 25 april (added on April 25 ), dus lang voor de aanval van WannaCry losbrak.

De tweede tool die ESET gratis geeft, is een decoder voor ransomware. Deze helpt de slachtoffers van een variant van Crysis, die aan de versleutelde  bestanden .wallet en .onion  toevoegt. Deze sleutels werden op 18 mei gepubliceerde door de  BleepingComputer.comfora.

Beide tools kunnen gratis gedownload worden van de ESET webpagina.

EthernalBlue Vulnerability Checker - https://help.eset.com/eset_tools/ESETEternalBlueChecker.exe

Crysis .wallet/.onion decryptor - https://download.eset.com/com/eset/tools/decryptors/crysis/latest/esetcrysisdecryptor.exe   


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedInFacebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be
louise@keycommunications.be

Maxime Mutelet
MGK Technologies
www.eset.lu