ESET Foundation ondersteunt Slowaakse onderzoek tegen COVID

Next story
ESET

ESET Foundation ondersteunt Slowaakse onderzoek tegen COVID

Bratislava - 16 April 2020 – Wetenschappers van de Slowaakse bedrijven MultiplexDX, Lambda Life en ProScience Tech werken samen met virologen van het Biomedical Research Center van de Slovak Academy of Sciences (BMC SAV) om een reagenskit te ontwikkelen volgens de protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor betrouwbare detectie van SARS-CoV-2.

In een eerste fase zijn ze van plan 100.000 PCR-tests te produceren en beschikbaar te stellen. De ESET Foundation heeft de ontwikkeling van de kit ondersteund en zal de eerste 100.000 tests financieren, die als donaties in natura aan de Slowaakse Republiek zullen worden aangeboden.

Sleutelcomponenten werden aan het project toegevoegd door MultiplexDX, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van innovatieve moleculaire diagnostische reagentia. De Slowaakse PCR-test wordt gevalideerd in samenwerking met een team wetenschappers van BMC SAV. De voorlopige resultaten van de nieuwe test laten niet alleen nominale functionaliteit zien, maar ook een goede gevoeligheid in vergelijking met de momenteel gebruikte diagnostische tests. “Door betrouwbaarheid en precisie te combineren, is het mogelijk om met onze test patiënten in een vroege fase te diagnosticeren. We zijn in staat om de belangrijkste componenten voor 100.000 PCR-tests binnen twee weken te produceren ”, aldus Pavol Čekan, oprichter van MultiplexDX.

"Als onderdeel van de validatie en registratie van het rapport werken we samen met CCCT SK, een non-profitorganisatie. Deze fase duurt ongeveer drie weken ', zegt Adam Andráško van ProScience Tech.

"De detectie van het virus bestaat uit het nemen van een staal, het isoleren van het RNA en het uitvoeren van een diagnostische PCR-test, waarbij onze gezamenlijke inspanningen gericht zijn op deze laatste stap", verduidelijkt Ivan Juráš van Lambda Life.

"Ik ben ervan overtuigd dat de inspanningen van onze wetenschappers succesvol zullen zijn en dat we genoeg PCR-tests zullen laten produceren uit eigen middelen voor de detectie van coronavirus. Zo zullen we niet alleen Slowakije kunnen helpen door de nodige tests uit te voeren, maar ook een reserve creëren in geval van een tekort aan tests op wereldvlak, ”zegt Robert Mistrík, lid van de permanente crisisstaf.

De ESET Foundation ondersteunt de ontwikkeling van de test en financiert de eerste 100.000 eenheden voor een effectieve diagnose en preventie van COVID-19. Deze tests worden geschonken aan Slowaakse openbare instellingen. 'Het doel van deze schenking is om op grote schaal een effectieve diagnose mogelijk te maken, wat alleen kan door wetenschappelijke samenwerking. De huidige crisis geeft het belang aan van ondersteuning aan de wetenschap in Slowakije, waar de ESET Foundation zich al lang voor inzet ', aldus Richard Marko, CEO van ESET.

De productiecapaciteit - inclusief de eerste 100.000 tests - wordt voornamelijk ter beschikking gesteld aan Slowaakse diagnose labo’s. “We zijn bereid om samen te werken met openbare labo’s door flexibel in te spelen op hun behoeften en door hen op een efficiënte manier tests te leveren. Als we aan de behoeften van Slowaakse labo’s hebben voldaan, kunnen we onze producten vervolgens aanbieden aan andere landen die ze nodig hebben ", aldus de testontwikkelaars.

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET®wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.

ESET beschermt en controleert onopvallend 24/7, werkt de bescherming bij in real time en maakt het mogelijk dat bedrijven en gebruikers zonder onderbreking kunnen werken. Evoluerende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek voor meer info www.eset.com of volg ons op LinkedInFacebook en Twitter.

Persinformatie

Voor meer informatie of voor het testen met ESET kan u contact opnemen met:

MGK Technologies

+352  26 18 51

www.eset.be

Key Communications
Catherine d’Adesky / Louise Biron
+32 (0)475 48 62 68
+32 (0)2 230 40 72
catherine@keycommunications.be

louise@keycommunications.be
www.keycommunications.be

Wil  je geen berichten van ESET ontvangen,  laat het dan weten aan louise@keycommunications.be

louise@keycommunications.be