ESET® brengt Cyberoam Technologies met Secure Authentication

ESET®, wereldwijd leider in proactieve digitale bescherming sinds 25 jaar, meldt zijn nieuwe samenwerking met Cyberoam Technologies, een globale leverancier van netwerken en producten voor netwerkbeveiliging.


Door deze samenwerking integreert Cyberoam Technologies Secure Authentication van ESET – een mobiele oplossing met een eenmalig paswoord bestaande uit twee factoren (2FA OTP) voor toegang op afstand – in de producten Unified Threat Management en Next Generation Firewall van Cyberoam. Deze supplementaire beschermlaag zal zowel de eindgebruikers als bedrijfsnetwerken beveiligen.


“We waren echt onder de indruk van ESET en het verheugt ons met hen een samenwerkingsovereenkomst te hebben. De Secure Authentication toepassing van ESET biedt niet alleen een bijkomende beveiligingslaag aan onze klanten als ze op afstand toegang zoeken tot hun bedrijfsnetwerk, het is ook eenvoudig te installeren en te gebruiken, ” aldus Ajay Nawani, Global Head Presales bij Cyberoam Technologies. “Het andere grote voordeel is dat het aan VPN-gebruikers kan bezorgd worden via een voorgeïnstalleerde mobiele toepassing of via SMS, als het mobiele telefoontoestel van de gebruikers geen apps ondersteunt.”


ESET Secure Authentication is ontworpen om op een veilige en probleemloze wijze op afstand toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk en gevoelige data. Deze mobiele oplossing werd ontwikkeld voor gebruikers die toegang willen tot VPN en OWA (Outlook Web App) en ook andere Miscrosoft systemen zoals Dynamics en Sharepoint. Gebruikers kunnen ESET Secure Authentication uitvoeren op de RADIUS ESA diensten of de API aanwenden om het te integreren met een bestaand authentificatiesysteem gebaseerd op Active Directory.


“90% van bedrijven in de VS* kregen vorig jaar te maken met hacking of data lekken, en 76% van de inbraken waren te wijten aan zwakke wachtwoorden *. Het zal dus niemand verwonderen dat bedrijven hiervoor op zoek gaan naar een intelligente oplossing, ” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, invoerder van ESET voor BELUX. “De wachtwoorden van ESET, met twee factoren en eenmalig gebruik, zijn een uitstekende manier voor bedrijven –ongeacht hun grootte – om een beveiligde connectie toe te laten tot hun netwerk en gevoelige data. Het verheugt ons met Cyberoam Technologies samen te werken en we kijken uit naar een veelbelovende toekomst.”


In april 2014 werd Cyberoam Technologies, een spin-off van Elitecore Technologies, gekocht door Sophos, een Brits bedrijf in IT beveiliging.


Talloze sectoren zoals gezondheid en financiën hebben dringend behoefte aan sterkere authentificatie. Bestaande klanten van Cyberoam Technologies kunnen nu al de voordelen genieten van de samenwerking met ESET om hun VPN-verbindingen naar servers en web applicaties te beveiligen. Ze kunnen ook een fijnmazig inzicht krijgen in het netwerk en de activiteiten van de gebruikers dank zij de monitoring en logging capaciteiten van Cyberoam Technologies.


https://staging.eset.sk/fileadmin/Images/INT/Press/2014/2014-07-23/ESA-full.jpg

 


* Verizon Data Breach Report, 2013


Meer weten over ESET

ESET®, een pionier op het vlak van proactieve bescherming en ontwikkelaar van de bekroonde NOD 32 technologie, is een wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen voor bedrijfsklanten en thuisgebruikers. Al meer dan 26 jaar is ESET marktleider op het vlak van proactieve detectie van iT–bedreigingen. Door in juni 2013 een 80e VB Award te behalen, is antivirus ESET NOD32 recordhouder van VB100 Awards van Virus Bulletin omdat het nooit één worm of virus ‘in the wild’ miste sinds het begin van de testen in 1998. Bovendien behaalde ESET het grootste aantal opeenvolgende VB100 onderscheidingen uit de hele antivirus sector. ESET kreeg ook tal van onderscheidingen van AV-Comparatives, AV Test en andere onafhankelijke organisaties. ESET NOD32® Antivirus, ESET Smart Security®, ESET® Cybersecurity® (oplossing voor Mac), ESET® Mobile Security en IT Security for Business genieten het vertrouwen van miljoenen gebruikers en behoren tot de meest aanbevolen veiligheidsoplossingen ter wereld.

Het hoofdkantoor van ESET bevindt zich in Bratislava, Slowakije. ESET heeft regionale distributiecentra in San Diego (V.S.), Buenos Aires (Argentinië) en Singapore en kantoren in Jena (Duitsland), Sao Paulo (Brazilië) en Praag (Tsjechische Republiek). ESET heeft onderzoekcentra voor malware in Bratislava, San Diego, Praag, Buenos Aires, Montréal (Canada), Košice (Slowakije), Krakow (Polen), Moskou en beschikt over een uitgebreid partnernetwerk in meer dan 180 landen.


PERSINFO

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be
louise@keycommunications.be

Marc Mutelet
MGK Technologies
www.eset.lu