Gedeelde lokale cache voor virtuele machines

ESET Shared Local Cache

Beperkte ondersteuning 

Let op: dit product heeft het niveau Beperkte ondersteuning bereikt en nadert het einde van zijn levensduur. Meer informatie

Profiteer van dezelfde functionaliteit en beveiliging als in een fysieke omgeving, maar dan met een hogere scansnelheid

 • Hogere scansnelheid
 • Significante besparing van resources
 • Geen extra kosten
 • Implementatie via appliance

De voordelen van ESET Shared Local Cache

Compatibiliteit met onze producten

Met ESET Shared Local Cache en de bescherming van een beveiligingsoplossing van ESET (dat op elke virtuele machine moet zijn geïnstalleerd) beschikt u over dezelfde mogelijkheden en beveiligingsfuncties die u in een fysieke omgeving zou hebben. Bovendien profiteert u van een aanzienlijk hogere scansnelheid.

Hoe werkt ESET Shared Local Cache?

Virtuele machines delen meestal dezelfde basisimage, wat leidt tot 70-80% duplicatie van bestanden op de machines. ESET Shared Local Cache slaat metagegevens op van schone bestanden die al eerder zijn gescand op machines. Wanneer bestanden op andere machines worden gescand, vergelijkt ESET Shared Local Cache de metagegevens van deze bestanden met de reeds opgeslagen metagegevens. Schone bestanden op de whitelist worden automatisch overgeslagen. Zodra een nieuw bestand wordt gevonden dat nog niet is gescand, wordt het automatisch toegevoegd aan de cache.

Dit betekent dat bestanden die al op een virtuele machine zijn gescand, niet steeds opnieuw worden gescand op andere virtuele machines in dezelfde virtuele omgeving. De scansnelheid neemt hierdoor aanzienlijk toe. Doordat communicatie plaatsvindt via dezelfde fysieke hardware, is er vrijwel geen vertraging bij het scannen, wat een aanzienlijke besparing van resources oplevert. ESET Shared Local Cache is daarom een resourcevriendelijke oplossing voor virtuele omgevingen. Caching ondersteunt zowel on access scans als on-demand scans, met nog betere resultaten tot gevolg.

Related information

 • Productoverzicht (PDF)
 • ESET Shared Local Cache wordt gratis meegeleverd bij een van de bovenstaande producten.
  ESET Endpoint Antivirus,
  ESET Endpoint Security,
  ESET Server Security (File Security) of
  ESET Mail Security.

System requirements

 • Virtuele appliance werkt met VMware vSphere 5.0+
 • Hyper-V-image voor Windows Server 2012 R2, 2012, 2008 R2, 2008
 • Installatiepakketten werkt met CentOS 6.6
 • Werkt met ESET Remote Administrator 6
  Opmerking: Werkt niet met oudere versies van ESET Remote Administrator