Op Mobile World Congress 2018 onthult ESET de actuele risico’s in veiligheid en privé-leven met geconnecteerde huishoudelijke toestellen

Next story

8 februari 2018 - ESET, wereldspeler in cybersecurity gevestigd in de Europese Unie, zal zijn nieuwste IoT beveiligingsoplossingen onthullen op Mobile World Congres (MWC) – van 26 februari tot 1 maart in Barcelona – en zal er de resultaten toelichten van zijn onderzoek over de impact die woningen en geconnecteerde toestellen hebben op de beveiliging en het privé-leven.

De stand van ESET is te vinden in hall 7, op plaats 7H41 en is een van de aandachtspunten van het Internet of Things circuit op MWC. De ESET- beveiligingsspecialisten benadrukken het belang dat het bedrijf hecht aan de bescherming van het IoT-ecosysteem, een topprioriteit in onze steeds meer geconnecteerde wereld. Bijkomende informatie hierover is te vinden op de ESET website.

“We zien nog steeds een toename in Android malware – met ransomware die ervan deel uitmaakt – als gevolg van het groeiende aantal kwaadaardige toepassingen en doelgerichte aanvallen. Bijgevolg, als steeds meer geconnecteerde toestellen beschikbaar zijn, zijn de risico’s waaraan de consumenten en de bedrijven blootgesteld worden nog nooit zo groot geweest,” verduidelijkt Juraj Malcho, ESET Chief Technology Officer. “MWC is de ideale platform om onze toonaangevende analyse te delen en de nieuwste resultaten van ons onderzoek over de bezorgdheid van het privéleven bekend te maken om nu en in de toekomst een betere bescherming aan gebruikers te bieden.”

1.  Hackers in de woning?

Slimme gadgets voor een geconnecteerde woning stonden op EEN tijdens CES 2018 en de nieuwste en belangrijkste innovaties op dit vlak zullen ongetwijfeld op MWC gepresenteerd worden.  
De consumenten kopen voor hun woningen steeds meer geconnecteerde toestellen. Hoewel deze smart gadgets voordelen hebben, hebben ze ook een schaduwzijde daar gebruikers meer gevoelige en persoonlijke data delen over hun dagelijks leven.

Zijn de bezorgdheden over smart gadgets juist? Om het te weten, hebben de ingenieurs van ESET de manier waarop deze huishoudtoestellen met netwerken en fabrikanten communiceren getest. Op MWC lanceert ESET een speciaal gebouwde prototype van de “Smart Home”, waar het team de potentiële risico’s voor de beveiliging en het privéleven zal laten zien die deze gadgets met zich meebrengen.

Op de stand van ESET zullen de experten de resultaten van deze IoT-studie kenbaar maken. Tony Ascombe, security evangelist bij ESET zal aanwezig zij om de vragen te beantwoorden over de gevolgen voor beveiliging en privéleven van de consumenten.

2.   Nieuwe oplossingen voor nieuwe technologie

Wist u dat 90 procent van Android televisies kwetsbaar zijn voor hacking? Mis zeker de lancering niet van ESET’s nieuwste beveiligingsoplossing voor Android Tv’s. Deze maakt gebruik van een nieuwe technologie tegen cybercriminelen die het op geconnecteerde Tv’s gemunt hebben.

Bezoek ESET op MobileFocus Global, het jaarlijkse event van PEPCOM, op maandag 26 februari om 19.00. De experten van ESET geven er een live demonstratie over hoe de nieuwe beveiligingsoplossing de consumenten beschermt tegen cyberaanvallen. Verneem meer hierover op de speciale MWC-site van ESET here.

3.   Ransomware, een wereldwijde dreiging

2017 was ongetwijfeld het jaar van de ransomware. WannaCry, (Not)Petya en andere voorbeelden, die hebben laten zien in welke mate ransomware een bron van chaos kan zijn. Op MWC kan u kennis maken met het nieuwste onderzoek van ESET op het vlak van ransomware voor Android. De nieuwe resultaten geven gedetailleerde informatie over de evolutie van een Android ransomware naar een wereldwijde dreiging in 12 maanden tijd met gevolgen voor de telco, ISP’s en MSP’s en hoe ESET erin slaagt dit evoluerende risico te bestrijden.

4.    Ontmoet de experten

Dit jaar viert MWC de 30ste verjaardag van ESET. Tijdens die drie decennia hebben de experten van ESET zich specifiek gericht op de bescherming van de consumenten tegen de complexe bedreigingen.

Ontmoet op stand 7H41 Juraj Malcho, ESET Chief Technology Officer, Tony Anscombe, ESET Global Security Evangelist, Ondrej Kubovic ESET's Security Awareness Specialist, en Jeronimo Varela,  Director Global Sales. Om een gesprek te hebben met deze experten en een overzicht te hebben van de activiteiten van ESET op MWC, klik hier.
Volg de nieuwste informatie over ESET op MWC 2018 via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Over ESET
Al 30 jaar ontwikkelt ESET® wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.

ESET beschermt en controleert onopvallend 24/7, werkt de bescherming bij in real time en maakt mogelijk dat bedrijven en gebruikers zonder onderbreking kunnen werken. Evoluerende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die ook evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 Virus Bulletin VB100 awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild”  malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek voor meer info www.eset.com of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Persinformatie

Voor meer informatie of voor het testen met ESET kan u contact opnemen met:

MGK Technologies
Maxime Mutelet
+352  26 18 51
www.eset.be


Key Communications
Catherine d’Adesky / Louise Biron
+32 (0)475 48 62 68
+32 (0)2 230 40 72
catherine@keycommunications.be
louise@keycommunications.be
www.keycommunications.be