Functies ontdekken

Ransomware and zero-day threats detection

Detecteer nieuwe nooit eerder geziene bedreigingen. ESET past drie verschillende machine learning-modellen toe voor de te analyseren bestanden. Daarna wordt de sample door een volle sandbox gehaald, die het gedrag van de gebruiker simuleert om ontwijkingstechnieken uit te lokken. Vervolgens wordt een verregaand zelflerend neuraal netwerk gebruikt om het waargenomen gedrag te vergelijken met historische gedragsgegevens. Ten slotte wordt de recentste versie van de scanmotor van ESET gebruikt om alles uit elkaar te halen en te analyseren op ongewone zaken.

Granular reports

Systeembeheerders kunnen op basis van de gegevens van ESET Dynamic Threat Defense een rapport opstellen in de ESET PROTECT-console. Ze kunnen daarbij een van de vooraf gedefinieerde rapporten gebruiken of er zelf een maken.

Transparent, full visibility

Elke geanalyseerde samplestatus is zichtbaar in de ESET PROTECT-console, die transparantie biedt voor alle gegevens die naar ESET LiveGrid® worden verzonden.

Automatic protection

Het eindpunt- of serverproduct besluit automatisch of een sample ‘goed’, ‘slecht’ of ‘onbekend’ is. Als de sample 'onbekend’ is, wordt ze ter analyse naar ESET Dynamic Threat Defense gestuurd. Zodra die analyse is uitgevoerd, wordt het resultaat gedeeld en voeren de eindpuntproducten de gepaste acties uit.

Mail Security protection

ESET Dynamic Threat Defense werkt niet enkel met bestanden, maar ook met ESET Mail Security. Zo ontvangt uw organisatie nooit schadelijke e-mailberichten.

Mobility

Tegenwoordig werken werknemers vaak niet meer op kantoor. Onze cloudsandbox analyseert bestanden ongeacht waar de gebruikers zich bevinden.

Proactive protection

Als een sample als verdacht wordt beschouwd, wordt de uitvoering ervan tegengehouden terwijl ESET Dynamic Threat Defence haar analyseert. Op die manier wordt voorkomen dat potentiële bedreigingen schade aanrichten in het systeem.

Tailored customization

De richtlijnen voor ESET Dynamic Threat Defense kunnen per computer gedetailleerd worden ingesteld, zodat de systeembeheerder kan bepalen wat er verzonden moet worden en wat er op basis van het ontvangen resultaat moet gebeuren.

Manual submission

Een gebruiker of een systeembeheerder kan op elk moment samples indienen via een ESET-compatibel product voor analyse en het volledige resultaat daarvan ontvangen. Systeembeheerders zien daarbij in de ESET PROTECT-console onmiddellijk wie wat verzond en wat het resultaat was.

Hoe onze geavanceerde meerlagige analyse werkt

ESET Dynamic Threat Defense is een cloudgebaseerde sandboxingoplossing die alle ingediende verdachte samples in een geïsoleerde testomgeving uitvoert en hun gedrag evalueert met behulp van bedreigingsinformatie, de verschillende interne tools van ESET voor statische en dynamische analyse en reputatiegegevens om zerodaybedreigingen te detecteren. Er worden vier lagen gebruikt om samples te analyseren, maar deze hoeven niet allemaal te worden gebruikt als we het resultaat vooraf al kennen.

System requirements

  • Een werkende ESET Business Account of ESET MSP Administrator-account die met een ESET-managementconsole is gesynchroniseerd
  • ESET PROTECT-cloud- of lokale console geïmplementeerd
  • Versie 7.0 of nieuwer van compatibele ESET-beveiligingsproducten voor Windows geïnstalleerd
  • Versie 8.1 of nieuwer van compatibele ESET-beveiligingsproducten voor Linux geïnstalleerd
  • Een geldige licentie voor ESET Dynamic Threat Defense of gebundelde oplossingslicentie met cloudsandboxonderdeel inbegrepen
  • Geactiveerde beveiligingsproducten met ESET Dynamic Threat Defense-licentie
  • ESET Dynamic Threat Defense geactiveerd in beleid voor compatibele beveiligingsproducten
  • Netwerkeisen op geopende poorten