ESET en Facebook bieden gratis beveiliging aan alle gebruikers

Next story

ESET®, wereldwijd leider in proactieve digitale bescherming, stapt mee in de strijd van Facebook tegen malware. Voor alle Facebook-gebruikers is ESET Online Scanner gratis beschikbaar. De oplossing van ESET helpt de gebruiker om malware op te sporen die op zijn of haar Facebook-account verscheen na het gebruik van een besmette computer. Aansluitend kan de gebruiker de malware op een veilige manier verwijderen. ESET Online Scanner for Facebook is vanaf vandaag beschikbaar voor alle Facebook-gebruikers.

“Het is ons doel om onze gebruikers technologie aan te reiken waarmee ze optimaal van onze diensten kunnen genieten en beter hun toestellen kunnen beschermen,” zegt Chetan Gowda van Facebook. “Van de miljarden links die dagelijks op Facebook aangeklikt worden, zal ESET Online Scanner for Facebook de hoeveelheid kwaadaardige links drastisch reduceren.”

ESET Online Scanner for Facebook is ontwikkeld om de besmette computers van Facebook-gebruikers op te sporen en schoon te maken.

“We zijn erg verheugd dat we onze diensten kunnen aanbieden aan Facebook-gebruikers over de hele wereld,” zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologie, invoerder van ESET voor de regio België en Luxemburg. “Het gebruik van ESET Online Scanner heeft nauwelijks impact op de werking van de computer. De detectietechnologie garandeert een effectieve, makkelijke en gratis opsporing van malware.”


Wanneer je je bij Facebook aanmeldt, spoort Facebook mogelijk verdacht gedrag op, zoals spam of besmette links versturen naar vrienden. Wanneer dat gebeurt, meldt Facebook dat je ESET Online Scanner for Facebook kunt gebruiken, rechtstreeks vanop je Facebook-profiel, zonder onderbreking van wat je aan het doen was en volledig gratis.


Wanneer je de scanner downloadt en gebruikt, kun je Facebook en andere toepassingen blijven gebruiken, zonder enige impact op de prestaties van je toestel. Wanneer de scan klaar is, krijg je via Facebook een berichtje en kun je de resultaten van de scan inkijken. Is de scan voltooid en heeft het systeem malware ontdekt, dan verwijdert ESET die malware onmiddellijk en op een veilige manier. Aan het eind van het proces krijg je een bevestiging en een link naar www.eset.com.


De bescherming voor Facebook-gebruikers is gebaseerd op ESET Online Scanner.Dat is een gratis tool die miljoenen gebruikers online bescherming biedt. ESET Online Scanner scande al 44 miljoen toestellen en trof in bijna de helft van de gevallen malware aan. 


 

Over Facebook

Facebook, opgericht in 2004, heeft tot doel mensen de mogelijk te bieden om te delen en de wereld meer open en meer verbonden te maken. De mensen gebruiken Facebook om met vrienden en familie verbonden te blijven, om te ontdekken wat er in de wereld plaats vindt en wat voor hen van belang is, te delen en uit te drukken.