ESET breidt MSP portfolio uit met 2FA, ESET Secure Authentication

Next story
ESET

20 december 2018 – EESET, wereldleider in cybersecurity, meldt dat zijn op smartphones gebaseerde 2FA-oplossing, ESET Secure Authentication (ESA), nu beschikbaar is via zijn programma MSP Partner’s Program, dat meer dan 4000 partners telt.
ESA kan nu door MSPs gebruikt worden binnen het bekende model Daily billing - monthly invoicing van ESET, om zo de winst te verhogen en klanten haast onmiddellijke verbeteringen aan te bieden via 2FA, door de evidente zwakheden rond wachtwoorden en toegang aan te pakken. Deze voordelen worden binnen het bestaande gebruiksvriendelijke licentiemodel voor ESET Endpoint Protection aangeboden en zijn via het ESET MSP Administrator-dashboard toegankelijk. Deze uitgebreide portfolio is een bijkomende nieuwe etappe in de verbeterde netwerken beveiliging van de klanten.

Verbeterde toegangsbeveiliging - authenticatie van wachtwoorden

Geïdentificeerd als een kritiek gebied voor verbetering onder de GDPR's best practices voor compliance, zijn gestolen of zwakke wachtwoorden verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de hack-gerelateerde inbreuken.  Helaas blijven wachtwoorden de meest voorkomende  en ook de meest onveilige wijze van authenticatie. Terwijl  men nu zeer goed weet dat “wachtwoorden, ongeacht hun lengte of complexiteit op zich niet voldoende zijn” (“passwords regardless of length or complexity are not sufficient on their own"), hebben tal van organisaties zich nog niet verdiept in de beveiliging met 2FA.
ESET legt uit: “Gebruikers dwingen om complexere wachtwoorden aan te maken, is niet effectief gebleken. Met functionaliteit zoals pushmeldingen, streeft ESA ernaar om zowel identiteitsverificatie als de uitbreiding  in netwerk- en applicatiebeveiliging gemakkelijker te maken voor zowel de admins  - wat steeds meer het geval is – als voor de MSPs die 2FA als onderdeel van hun dienstenpakket aanbieden.”
Daar de meeste organisaties de risico’s aanvaarden die standaard met externe toegang gepaard gaan, is authenticatie nodig om toegang te hebben tot tools, en wordt data een bedrijfskritieke zaak. Dit is uiterst belangrijk, omdat tientallen miljoenen medewerkers dagelijks op meerdere platforms inloggen en geconfronteerd worden met het continue risico dat hun identificatie gecompromitteerd wordt. Het verifiëren van identiteiten met versterkte authenticatieprotocollen is van kapitaal belang voor bedrijven van elke omvang.
Nu kunnen MSPs hun klanten helpen om dat risico globaal aan te pakken met ESET Secure Authentication,  dat zowel de waarde van hun diensten zal verhogen en hun klantenrelaties naar een hoger niveau zal brengen.

Implementatie

Als smartphone gebaseerde oplossing voor de eindgebruiker, verlaagt ESA de acquisitiekosten door met bestaande iOS-, Android- en Windows Mobile-toestellen te werken en door de implementatie,  inclusief de ESA-serverinstallatie, in minder dan 10 minuten mogelijk te maken.
ESA is beschikbaar via het ESET MSP Program alsook rechtstreeks voor eindgebruikers en organisaties als zelfstandige kooplicentie op www.eset.com/int/business/secure-authentication/.

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET®wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.

ESET beschermt en controleert onopvallend 24/7, werkt de bescherming bij in real time en maakt het mogelijk dat bedrijven en gebruikers zonder onderbreking kunnen werken. Evoluerende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek voor meer info www.eset.com of volg ons op LinkedInFacebook en Twitter.

Persinformatie

Voor meer informatie of voor het testen met ESET kan u contact opnemen met:

MGK Technologies

+352  26 18 51

www.eset.be

Key Communications
Catherine d’Adesky / Louise Biron
+32 (0)475 48 62 68
+32 (0)2 230 40 72
catherine@keycommunications.be

louise@keycommunications.be
www.keycommunications.be

Wil  je geen berichten van ESET ontvangen,  laat het dan weten aan louise@keycommunications.be

louise@keycommunications.be