ESET wordt partner van No More Ransom, een wereldwijd anti-ransomware-initiatief

Next story
ESET

20 december 2018 – ESET, wereldspeler in cybersecurity, is de nieuwste partner  van No More Ransom, een internationaal project van Europol, de Nederlandse politie en belangrijke organisaties in cybersecurity in verband met de strijd tegen ransomware. Dit samenwerkingsproject helpt slachtoffers van ransomware-aanvallen bij het terugwinnen van hun persoonlijke data. Tot dusver slaagde het erin om, wereldwijd, de besmette computers van 72.000 slachtoffers te decoderen.

Met zijn 129 partners host de No More Ransom online portal xx gratis decodeertools van heel wat leveranciers van beveiligingssoftware, met betrekking tot xx ransomwarefamilies. Over de hele wereld krijgen gebruikers gratis toegang tot deze tools om data, gegijzeld door ransomware-aanvallen, terug te winnen. Opgericht in 2016, zijn de  decoderingstools van No More Ransom erin geslaagd tot nu toe ongeveer 22 miljoen dollar uit de zakken van hackers te houden.

ESET helpt al langer slachtoffers van ransomware bij het terugwinnen van hun versleutelde data. Zijn decodeersoftware werd reeds 250.000 maal gedownload. Nu zullen xx  van deze tools beschikbaar zijn voor een breder publiek dank zij het platform No More Ransom, dat gratis, gecentraliseerd en gebruiksvriendelijk is.

Ransomware groeide uit tot een van de grootste cyberbedreigingen zowel voor bedrijven als consulenten. De opkomst, in 2018, van GandCrab en SamSam heeft laten zien hoe de bedreiging steeds blijft groeien en zich verder aanpast. Een recent rapport bracht aan het licht dat 40% van alle succesvolle, op malware gebaseerde, aanvallen met ransomware te maken hebben (40% of all successful malware-based attacks involve ransomware).

Het No More Ransomware project geeft toe dat de strijd tegen ransomware een gezamenlijke inspanning vraagt. De betrokkenheid van ESET weerspiegelt zijn constante inzet om samen te werken met de politie om cybercriminaliteit te bestrijden en zo iedereen de kans te geven van een veiliger technologie te genieten.

Voorheen heeft ESET al samengewerkt met officiële organisaties bij grote verwijderingen van kwaadaardige infrastructuren, waaronder deze van de Gamarue-malware-familie (disruption of the Gamarue malware family). Bij deze wereldwijde samenwerking was met Microsoft, de FBI, Interpol en Europol, zowel de publieke als de private sector betrokken. ESET werkte ook samen met meerdere internationale organisaties om Operation Windigo te ontmaskeren. Het ging om een wijdverspreide cybercriminele operatie die de controle over tienduizenden Unix-servers had  overgenomen. Onlangs nog, werkte ESET samen met de politie en Google bij het verwijderen van  3ve (disruption of 3ve), een belangrijke operatie inzake een  online advertentiefraude.

Deze nieuwe samenwerking  bekrachtigt de betrokkenheid van ESET om met politie en sectorgenoten een veiligere digitale wereld  te bouwen. Bezoek voor meer informatie over dit project No More Ransom’s website. Meer informatie over ESET is te vinden op www.eset.com.

 

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET®wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.

ESET beschermt en controleert onopvallend 24/7, werkt de bescherming bij in real time en maakt het mogelijk dat bedrijven en gebruikers zonder onderbreking kunnen werken. Evoluerende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek voor meer info www.eset.com of volg ons op LinkedInFacebook en Twitter.

Persinformatie

Voor meer informatie of voor het testen met ESET kan u contact opnemen met:

MGK Technologies

+352  26 18 51

www.eset.be

Key Communications
Catherine d’Adesky / Louise Biron
+32 (0)475 48 62 68
+32 (0)2 230 40 72
catherine@keycommunications.be

louise@keycommunications.be
www.keycommunications.be

Wil  je geen berichten van ESET ontvangen,  laat het dan weten aan louise@keycommunications.be

louise@keycommunications.be