Hallo ESET Smart Security 9 en ESET NOD32 Antivirus 9

Next story

ESET®, al meer dan twee decennia wereldwijd pionier in proactieve bescherming, meldt vandaag de beschikbaarheid van zijn nieuwe Windows beveiligingsoplossingen voor consumenten: ESET Smart Security® 9 en ESET NOD32® Antivirus 9. De twee zijn voorzien van een volledig herontworpen gebruikersinterface en ESET Smart Security 9 is uitgerust met een nieuwe tool om de bankverrichtingen en online betalingen van klanten te beschermen. 


Terwijl de vermaarde, uiterst geringe systeemvereisten behouden blijven, heeft ESET zijn beveiligingsproducten herontworpen om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties ervan te verhogen met een volledig hertekende gebruikersinterface. Beide producten zijn compatibel met Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. ESET Smart Security® 9 is een all-in-one oplossing voor internetbeveiliging ontworpen rond de legendarische ESET NOD32® detectietechnologie.


Bovenop andere technologieën die de klanten beschermen tegen bedreigingen op het internet, beschikt ESET Smart Security 9 over de nieuwe Banking & Payment Protection. Deze functionaliteit beveiligt de door de gebruiker gekozen browser zodat al zijn online financiële verrichtingen veilig worden verwerkt – voor online banking sites gebeurt dit automatisch.


De vraag voor een dergelijke functionaliteit kwam van het steeds groter aantal gebruikers van online banking wereldwijd, een dienst die het doelwit is geworden van cybercriminelen.

“De producten van ESET zijn ontworpen volgens een multi-layered patroon om de gebruikers te beschermen tegen alle soorten bedreigingen op verschillende niveaus. We merken een constante toename in malware die bank- en financiële informatie en verrichtingen tot doel heeft. Aangezien we over de gepaste technologieën beschikken om die malware te blokkeren, hebben we een volledig nieuwe functionaliteit ontworpen die de ervaring van onze klanten verbetert en hun online financiële verrichtingen op een compleet ander niveau beveiligt”, zegt Palo Luka, Chief Technology Officer bij ESET.

 


ESET Smart Security 9 multi-layered beveiliging beschikt eveneens over bewezen technologieën zoals Botnet Protection, Exploit Blocker en Vulnerability Shield. Deze en heel wat andere zaken worden in detail besproken op de ESET Technology page. Botnet Protection beschermt de computer van de gebruiker tegen een overname door een aanvaller op afstand om vervolgens te worden ingeschakeld in een netwerk van besmette computers voor kwaadaardige doeleinden. Exploit Blocker is ontworpen om apps te versterken die op het systeem van de gebruiker vaak kunnen misbruikt worden zoals web browsers, PDF lezers, email programma’s of MS Office toepassingen terwijl Vulnerability Shield de detectie verbetert van gekende kwetsbaarheden op netwerkniveau.


Softpedia.com, een nieuwswebsite en download provider, heeft ESET Smart Security 4.5/5 sterren toegekend en concludeerde zijn Editor’s Review als volgt:

“ESET is gekend voor zijn uitstekende resultaten inzake virusdetectie, scansnelheid en geringe systeemvereisten. Smart Security is zijn reputatie waard omdat het gebruikers meerdere beveiligingslagen aanbiedt tegen bedreigingen terwijl ze op het web surfen of toegang tot hun computer aan anderen hebben verleend.”

“Voor deze nieuwe producten kregen we uitstekende feedback van onze beta testers alsook uit testlaboratoria van derden wat prestaties en functionaliteiten betreft,” zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg. “We zijn blij met het positieve onthaal dat we van hen kregen. Het bekrachtigt de zeer positieve resultaten die we in onze interne testen behaalden. We weten dat ESET Smart Security 9 en ESET NOD32 Antivirus 9 een hoge beveiliging zullen blijven leveren aan onze klanten zonder hun systemen te vertragen zodat ze van internet kunnen genieten zonder zich constant zorgen te hoeven maken over de mogelijke bedreigingen.”

 


Verneem meer over ESET Smart Security 9 en ESET NOD32 Antivirus 9


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedInFacebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be
louise@keycommunications.be

Marc Mutelet
MGK Technologies
www.eset.lu