ESET bevestigt zijn lichte voetafdruk voor al zijn producten, zowel voor thuisgebruikers als bedrijven

Next story

ESET heeft de kleinste impact zowel op systeem- als netwerkprestaties. Dit werd door AV-Comparatives gecontroleerd in de twee recentste testen gericht op de prestaties van beveiligingssuites.

De eerste resultaten van de testen tonen aan dat de producten van ESET voor Windows de hoogste score behaalden in de Performance Test voor beveiligingsoplossingen voor consumenten. Met de lichtste voetafdruk van 0.3, opgetekend tijdens de test, stond ESET Smart Security aan de top zowel in de prestatietest als de test voor de industriestandaard.
Zijn voetafdrukscore was aanzienlijk lager dan de 9.3, de gemiddelde score van alle geteste producten. De hoogste score en bijgevolg de grootste impact op de prestaties (22.7) was dat van Microsoft Windows Defender.

De efficiëntie van ESET’s endpoint technologie werd ook bevestigd door een andere test van AV-Comparatives. Hun Network Performance Test toonde aan dat onder de zes oplossingen voor bedrijven ESET Endpoint Security het minst belastend was voor het netwerk. Als het een week inactief bleef, genereerde ESET Endpoint Security slechts 58MB verkeer, terwijl de gemiddelde waarde voor al de geteste oplossingen 780MB bedroeg. De grootte van definities aan de client-side was 78MB terwijl het testgemiddelde 220MB was. 

“Door continu de nadruk te leggen op een kleine voetafdruk hebben we succes geoogst. Naast een uitstekende bescherming en een grote gebruikerservaring, kunnen onze klanten meer uit hun systemen halen omdat de veiligheidsoplossingen van ESET uiterst efficiënt zijn,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusieve distributeur van ESET voor België en Luxemburg.

Verneem meer over ESET security technologies en beveiliging op news in cyber security.


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires.

Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedIn, Facebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications 
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be 
louise@keycommunications.be

 

Marc Mutelet
MGK Technologies
www.eset.com/be-du