ESET brengt ESET Threat Intelligence, een vroege waarschuwingsdienst voor bedrijven

Next story

ESET® biedt vanaf vandaag ESET Threat Intelligence  aan, een dienst die voorspelt en klanten proactief verwittigd over real-time aanvallen die hun organisaties bedreigen zodat deze meer flexibel kunnen zijn als ze zich moeten aanpassen aan een snel veranderende bedreigingsomgeving. Hoewel de service pas in 2017 van start gaat, is het nu reeds beschikbaar in Nederland, Polen, Spanje en Oekraïne.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de lokale distributeur :MGK Technologieswww.eset.lu.

Ontstaan uit een mix van de basiskennis en de nieuwste technologieën van ESET, stelt ESET Threat Intelligence gebruikers in staat om bedrijfsrisico’s te begrijpen en te managen, bedreigingen te matigen en de efficiëntie van het eigen verdedigingssysteem te verbeteren.    

“Doelgerichte aanvallen, advanced persistent threats (APTs), 0-days en botnet activiteiten – een mogelijke doelgerichte aanval of een malware campagne is moeilijk te voorspellen als men slechts over informatie afkomstig van het bedrijfsnetwerk beschikt,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg. “ESET Threat Intelligence gebruikt de uitgebreide kennis van ESET om het totale plaatje te vervolledigen, de visie te verruimen  en de afstand te overbruggen tussen de informatie die men haalt uit het eigen netwerk en de globale realiteit.” 

Ontworpen als een service, maakt ESET Threat Intelligence gebruik van op bewijzen gebaseerde kennis, met inbegrip van context, mechanismen, indicatoren, implicaties en actiegericht advies over bestaande of opkomende bedreigingen voor bedrijfsactiva. Dit kan gebruikt worden om zich een gedacht te vormen over de meest gepaste reactie. 

 

ESET Threat Intelligence biedt de volgende functionaliteiten :

Rapport over doelgerichte malware :  rapport gebaseerd op gepersonaliseerde gegevens die de gebruiker informeren over potentiële aanvallen in voorbereiding of een lopende aanval die specifiek tegen zijn organisatie gericht is.

Rapport over botnet activiteiten : brengt regelmatig een rapport en kwantitatieve data over de geïdentificeerde malware families en varianten van botnet malware die gecontroleerd worden door ESET Threat Intelligence.

Staalanalyse : gebruikers kunnen bestanden of hashes uploaden om gepersonaliseerde rapporten te  genereren. 

Data feeds : data feeds zijn ontworpen om geïntegreerd te worden in bestaande systemen voor Security Information & Event Management (SIEM), en bieden een supplementaire beschermingslaag. Data feed integratie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de logs die vanuit verschillende netwerkapparaten naar de SIEM gaan, te correleren met de data feeds van ESET.

Phishing rapport : gebaseerd op gepersonaliseerde criteria, laat alle data zien over doelgerichte (e-mail) phishing activiteiten voor de geselecteerde klant. 

Dashboard : het verschaft een basisoverzicht over wat er aan de hand is.

API toegang : gebruikers kunnen ESET Threat Intelligence via API connecteren  met het eigen interne systeem.

 

 

Daar ESET Threat Intelligence  een dienst is, wordt het niet uitgerold op de netwerkinfrastructuur van de gebruiker, zodat zelfs niet-ESET klanten kunnen gebruik maken van de kennis van ESET om de veiligheid van hun organisaties te versterken.

Voor meer informatie over ESET Threat Intelligence, ga naar www.eset.com/Be-du of neemt contact op met MGK Technology.


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires.

Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedIn, Facebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications 
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be 
louise@keycommunications.be

Marc Mutelet
MGK Technologies
www.eset.com/be-du