ESET Endpoint Security behaalt beste score volgens AV-Comparatives

Next story

AV-Comparatives publiceert vandaag de resultaten van de nieuwste testen over netwerkprestaties  waarvoor ESET de opdrachtgever was. Voor deze test werden 6 gekende business security suites geselecteerd. Voor het testen van de netwerkprestaties werd het gebruik en management van resources van de zes endpoint security oplossingen onderzocht naar hun impact op bedrijfsresources zoals netwerkverkeer en computerbelasting (CPU en RAM). Zware updates hebben rechtstreekse gevolgen voor bedrijfsnetwerken omdat ze de bandbreedte reduceren die anders voor meer bedrijfskritische functies kan gebruikt worden. 

“ESET staat bekend voor zijn geringe impact op de systemen,” zegt Andreas Clementi, CEO van AV-Comparatives. “De resultaten van de nieuwste test bewijzen nogmaals dat de ESET producten voor bedrijven precies doen wat ze beloven: bescherming bieden zonder de netwerken te belasten.” 

Onder de concurrerende producten - Symantec, Trend Micro, Kaspersky, McAffee en Sophos – werd voor ESET de kleinste vertraging opgetekend, met slechts 0,2 MB, terwijl bij Sophos de vertraging 2500 MB bereikte. Zwaar verkeer kan potentieel een negatieve impact hebben op de netwerkprestaties.

IDLE TRAFFIC

ESET behaalde de beste score voor een bijkomende test waarbij de grootte van het client-side bestand voor virusdefinitie werd bepaald. Vergeleken met Symantec, waarvan het bestand voor virusdefinitie 700 MB bedraagt, is dit van ESET tien maal kleiner. Dit bewijst eens te meer het   doorslaggevend voordeel dat ESET aan de IT- en netwerkbeheerders biedt:  de geringe voetafdruk op het netwerkverkeer. Grote bestanden voor virusdefinitie kunnen een bedrijfsnetwerk aanzienlijk vertragen en tot latency problemen leiden. ESET Endpoint Security loopt vlotjes en heeft een minimaal impact op de bedrijfsomgeving.

DEFINITION SIZE

“Bij ESET wordt een proactieve en intelligente meerlaagse technologie ontwikkeld waarbij automatisering en menselijke kennis gecombineerd worden, en het berust bovendien op meer dan 25 jaar onderzoekervaring,“ zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg.
“Dankzij een geavanceerde bescherming tegen bedreigingen en een consistente preventie-aanpak kunnen we echte gemoedsrust leveren.” 

De testen omvatten alle sectoren van de economie en kwamen tot een heel eenvoudige conclusie: het gebruik van een endpoint security oplossing met geringe voetafdruk en een hoge graad van detectie is een sleutelfactor voor alle bedrijven ongeacht hun grootte. Klanten halen een aanzienlijk voordeel als hun werkstations vlot en zonder vertraging functioneren.

Meer informatie is te vinden op website.

De resultaten van de enquête kunnen geraadpleegd worden op :

https://www.eset.com/int/business/av-comparatives-network-performance/