ESET gebruikt AI om u te beveiligen

Hoe vormt AI digitale beveiliging? Een rapport van Gartner® biedt waardevolle inzichten

ESET AI's voordeel in bedreigingsdetectie, onderzoek en respons (TDIR)

In zijn recente rapport, hebben wij het gevoel, richtte Gartner zich op hoe beveiligingsleveranciers AI en machine learning gebruiken voor bedreigingsdetectie, onderzoek en respons.

ESET werd onlangs uitgelicht in het laatste rapport "Emerging Tech - Top Use Cases for AI in Threat Detection, Investigation and Responses". Naar onze mening lag de nadruk op het verkennen van hoe leveranciers van plan zijn AI te benutten om analisten te ondersteunen en te versterken in het proces van bedreigingsdetectie, onderzoek en respons. Gartner-rapport biedt waardevolle inzichten in de vooruitgang die is geboekt bij het verbeteren van TDIR-services of -producten door integratie van AI.
 

AI is een hulpmiddel voor veiligheidsspecialisten, geen vervanging

Terwijl AI snel een integraal onderdeel wordt van vele gebieden, inclusief digitale beveiliging, moet het continu gemonitord en getraind worden door vertrouwde experts om ervoor te zorgen dat het echt in ons voordeel werkt. Desondanks is het gebruik van kunstmatige intelligentie in beveiliging geleidelijk overgegaan van een optie naar een noodzaak.

Het is ook een reactie op de groeiende verfijning van cybercriminelen, die zelf zijn begonnen met het benutten van de kracht van machine learning en kunstmatige intelligentie om hun bedreigingen te perfectioneren. Wanneer getraind en begeleid door vertrouwde experts, kunnen AI-oplossingen veiligheidsleveranciers helpen met het prioriteren van waarschuwingen, het onderzoeken van bedreigingen en het automatiseren van incidentrespons. AI kan ook de detectieresultaten verbeteren en de tarieven van valse positieven/negatieven drastisch verlagen.
 

Wat is ESET's positie in de AI-revolutie?

ESET staat aan de voorhoede van AI in cybersecurity, gebruikmakend van machine learning-algoritmen sinds 1990. Onze toewijding aan innovatie heeft geresulteerd in een krachtige interne machine learning-motor. ESET-producten gebruiken twee vormen van geavanceerd machine learning: een krachtige detectiemotor in de cloud en een lichtgewicht versie op het eindpunt. Beide gebruiken een zorgvuldig geselecteerd assortiment van classificatiealgoritmen, die een snelle en nauwkeurige dreigingsanalyse garanderen.

De recente update van onze XDR, ESET Inspect, bevat een AI-gedreven detectiecorrelatiemotor, die verschillende automatiserings- en AI-technieken gebruikt om diverse metadata van sensoren, ruwe evenementen, geëvalueerde detecties van eindpunten bovenop hen te correleren en een enkel incident te creëren met visualisatie van alle relevante indicatoren die de aanval over tijd dekken. Deze geautomatiseerde incidentenmaker vermindert de tijd besteed aan onderzoek, incidentbeheer en de inspanning van beheerders die nodig zijn voor het triëren van waarschuwingen. In de nabije toekomst zullen we een interactieve AI-assistent introduceren die de mogelijkheden van onze XDR-oplossing zal vergroten.

Beveilig uw digitale toekomst met ESET!
Verhoog uw beveiligingshouding met ESET's oplossingen.
Download het volledige rapport van Gartner om waardevolle inzichten te krijgen in hoe AI en machine learning de digitale beveiliging vormgeven.


Gartner, Emerging Tech: Topgebruik van AI in bedreigingsdetectie, onderzoek en respons, door Travis Lee, Matt Milone, Elizabeth Kim, John Collins, 27 oktober 2023.

GARTNER is een geregistreerd handelsmerk en dienstmerk van Gartner, Inc. en/of haar filialen in de VS en internationaal en wordt hier gebruikt met toestemming. Alle rechten voorbehouden.

Ontvang het rapport

Maak kennis met ESET

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt ESET® toonaangevende IT-beveiligingssoftware en -diensten om uitgebreide, meerlaagse bescherming te bieden tegen cybersecuritydreigingen voor bedrijven en consumenten over de hele wereld. ESET is al lange tijd een pionier op het gebied van machine learning en cloudtechnologieën die malware voorkomen, detecteren en bestrijden. ESET is een particulier bedrijf dat wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling wereldwijd bevordert.

0bn+
gebruikers worden beschermd door onze technologie
1
Research & Development-centra wereldwijd
0k+
zakelijke klanten in meer dan 200 landen en grondgebieden

"Technologie heeft de wereld veranderd. Die technologie beschermen is altijd onze wereld geweest."
Richard Marko, CEO van ESET

"Technologie heeft de wereld veranderd. Die technologie beschermen is altijd onze wereld geweest."
Richard Marko, CEO van ESET