ESET verbetert beveiligingsoplossingen voor bedrijven met upgrades voor ESET Remote Administrator (6.5) en ESET Virtualization Security

Next story

ESET®, pionnier in IT-beveiliging op wereldvlak, brengt vandaag twee belangrijke compatibele updates voor zijn endpoint security oplossingen. Door te focussen op een nog uitbreidere bescherming voor zijn bedrijfsklanten heeft het ESET Remote Administrator compatibel gemaakt met IBM QRadar, een security tool voor informatie en event management voor het verzamelen en analyseren  van security log data. De oplossing biedt nu ook multi-tenancy zodat meerdere gebruikers onafhankelijk specifieke toegang en voorrechten over het hele netwerk kunnen inzetten. ESET Vituralization Security biedt nu van oorsprong support voor VMware NSX. ESET oplossingen voor het populaire VMware platform zijn steeds talrijker. Het inzetten van ESET Remote Administrator als virtuele tool biedt flexibiliteit en bescherming om alles in een virtuele omgeving te laten samenwerken.

Terwijl cyberaanvallen steeds een grotere frequentie, hevigheid en impact hebben, stagneren de structurele verbeteringen in organisaties. In 2020 zou, volgens Gartner, 60% van de digitale business grote onderhoudsproblemen ondervinden omdat de IT-beveiligingsteams het digitale risico niet kunnen beheersen. Dan zal 60% van de budgetten voor IT security aangewend worden voor snelle detectie en oplossingen, waar het in 2016 nog minder dan 30% was. Organisaties die op succesvolle wijze een ecosysteem kunnen uitbouwen om bescherming en groei in evenwicht te brengen, zullen concurrentieel blijven en in staat zijn om de cyberbedreigingen het hoofd te bieden.*

“Bedrijven zijn meer dan ooit het doelwit van criminele groepen, met aanvallen die beter gecoördineerd zijn en verstorende gevolgen hebben voor kritisch organisatorische activa zoals klantendatabanken, intellectuele eigendom en door IT aangestuurde materiële activa. Daar deze problemen blijven toenemen, hebben we een steeds grotere interesse voor onze bedrijfsoplossingen vastgesteld,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg. “Sinds 2015, toen het product beschikbaar werd, willen we de bedrijven de meest schaalbare beveiligingsoplossing van de markt bieden, daarom werd de compatibiliteit van ESET Remote Administrator uitgebreid met QRadar en werden ook multi-tenancy mogelijkheden toegevoegd. Voor bedrijven die hun virtuele omgeving op VMware hebben, ¨werd aan ESET Virtualization Security een ingebouwde support toegevoegd zodat het verspreiden van malware vanuit microsegmenten verhinderd wordt en scannen uitgevoerd wordt zonder al de middelen van het systeem te gebruiken.”

 

Wat is er nieuw?

ESET Remote Administrator

ESET Remote Administrator is ontworpen om de IT-teams in staat te stellen vanuit één punt het volledige netwerk te controleren, met inbegrip van werkposten, servers en smartphones. Door het integreren van IBM QRadar, halen bedrijven voordeel uit de flexibiliteit van ESET Remote Administrator terwijl ze genieten van IBM’s kerncompetencies voor het uitrollen van de infrastructuur. De belangrijkste verbeteringen zijn:

Integratie van IBM QRadar: alle belangrijke events worden uitgevoerd in LEEF formaat dat van oorsprong door IBM QRadar wordt herkend. Hiervoor wordt ESET Remote Administrator in de IBM QRadar console aangeduid als een “Log Source”.

Multi-tenancy: ideaal voor grote bedrijven met een gecentraliseerde server en meerdere beheerders die slechts endpoints op hun respectievelijke vestigingen beheren of voor MSP’s die meerdere klanten moeten beheren vanuit een enkele server maar die moeten zorgen dat de klanten de data van andere gebruikers niet kunnen zien.

iOS Mobile Device Management: rechtstreeks in ESET Remote Administrator geïntegreerd, ondersteunt nu ook het Apple Enrollment programma en biedt uitgebreide functionaliteiten zoals lijsten van witte/zwarte apps, web filtering, parameters en meldingen voor toestelbeveiliging, antidiefstal, enz.

 

ESET Virtualization Security

ESET Virtualization Security  is een oplossing gebaseerd op vShield van VMware, waarbij AV scanning kan overgebracht worden op een centrale machine. Gekoppeld aan ESET Remote Administrator 6, is het gemakkelijk te beheren en biedt ESET Virtualization Security automatisering en controle van alle beschermde computers/toestellen in het netwerk met inbegrip van fysieke desktops, servers en virtuele machines.

Oorspronkelijk support voor VMware NSX automatisering: ESET Virtualization Security  ondersteunt van oorsprong microsegmentatie om het verspreiden van malware te verhinderen en voert scannen uit. Automatisch uitrollen van ESET Virtualization Security op hosts die nieuw aangesloten zijn op NSX Manager, biedt onmiddellijke bescherming van nieuwe virtuele hosts en gevirtualizeerde workloads.

Gemakkelijk uit te rollen: zodra ESET Remote Administrator geïnstalleerd is kan ESET Virtualization Security onmiddellijk op meerdere hosts uitgerold worden.Om meer te vernemen over de ESET oplossingen voor bedrijven, bezoek www.eset.com

*Gartner Special Report ‘Cybersecurity at the Speed of Digital Business’ http://www.gartner.com/newsroom/id/3337617


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedInFacebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be
louise@keycommunications.be

 

Maxime Mutelet
MGK Technologies
www.eset.lu