ESET publiceert prognoserapport voor het nieuwe jaar

Next story

Vandaag publiceert ESET zijn jaarlijkse prognose voor het nieuwe jaar: “Trends 2017: Security held ransom”. In het rapport, opgesteld door de deskundigen uit de labo’s van ESET wereldwijd, staan de belangrijkste onderwerpen in cyber security die van belang zijn zowel voor bedrijven als voor consumenten en bedreigingen die zich in het nieuwe jaar kunnen voordoen. Dit rapport heeft als hoofddoel de lezers beter op de uitdagingen voor te bereiden en ze bijgevolg beter te beschermen.

Gebaseerd op informatie afkomstig van ESET’s wereldwijd netwerk van onderzoek labos, suggereert het rapport dat “het jaar van ransomeware” zich in 2017 zal verder zetten. “Aan de horizon, merken we dat een nieuwe trend opkomt: ransomeware of things – RoT. Het is de mogelijkheid, voor cybercriminelen, om toestellen te hijacken en de betaling van losgeld te vragen zodat de gebruiker er opnieuw controle over heeft,” aldus het rapport.

 

Daar de kosten van cybercriminaliteit over de laatstevijf jaar met 200% gestegen zijn, werd het rapport niet enkel samengesteld om bedrijven en consumenten in staat te stellen de nieuwe tactiek en technieken van de criminele hackers te begrijpen. Het moet ook de gebruikers beter beschermen tegen de aankomende bedreigingen van 2017. Als men rekening houdt met de slechte reputatie en de financiële impact van cybercriminaliteit, is het van groot belang dat alle gebruikers op de hoogte zijn van de verschillende soorten aanvallen die voor hen nadelige gevolgen kunnen hebben. Het rapport benadrukt ook het belang  van permanente vorming als een essentieel onderdeel  voor de veiligheid online. Bovendien biedt het de lezers ook eenvoudige tips om hun bewustzijnsniveau op te krikken.

Het rapport  Trends 2017 : Security held ransom bestaat uit negen hoofdstukken die elk een belangrijk aspect in informatiebeveiliging behandelen. Het merendeel van de hoofdstukken gaat over de bedreigingen per type (ransomware, kwetsbaarheden, mobiliteit) of per tak van de economie (gezondheidszorg, kritische infrastructuur, gaming, enz.). Het rapport beschrijft ook de prognose van ESET in de verdere ontwikkeling in de beveiligingsindustrie waarvan men denkt dat ze in 2017 een belangrijker rol zullen spelen. 

 

Download het volledige rapport op ESET Trends 2017: Security held ransom report of lees de samenvatting op WeLiveSecurity.com.

Verneem meer over ESET security technologies en beveiliging op news in cyber security.


 

Over ESET

Sinds 1987, ESET® ontwikkelt bekroonde beveiligingssoftware die nu meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om op een veilige manier van technologie te genieten. Zijn uitgebreide productengamma wordt op alle populaire platformen gebruikt en biedt zowel bedrijven als consumenten een perfect evenwicht tussen prestaties en proactieve bescherming. Het bedrijf beschikt over een globaal verkoopnetwerk, aanwezig in 180 landen, en regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires.

Meer informatie is te vinden op www.eset.com of op LinkedIn, Facebook en Twitter.


PERSINFORMATIE

Voor het contacteren van een antivirus specialist van ESET of voor het testen van een product kunt u terecht bij:

Catherine d'Adesky / Louise Biron
Key Communications 
+32 2 230 40 72
catherine@keycommunications.be 
louise@keycommunications.be

 

Marc Mutelet
MGK Technologies
www.eset.com/be-du